Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Csomagolás > Látszólag semmi értelme az újfajta gyógyszeres doboznak, pedig elég hasznos tud lenni
CsomagolásCsomagolóanyagGyógyszerInnovációIparágPackinfo

Látszólag semmi értelme az újfajta gyógyszeres doboznak, pedig elég hasznos tud lenni

Már rendelhető az okoskupakkal ellátott gyógyszeres doboz, amely mobilon jelez, ha a beteg elfelejtette volna bevenni a gyógyszerét – és ha úgy akarja, az ápolót vagy az aggódó hozzátartozót is értesíti.

Minden egyes nap lehet újabb okos eszközről hallani, de a Pillsy kitűnik a többi közül, hiszen fontos feladatot lát el: ellenőrzi, hogy magunkhoz vettük-e a gyógyszerünket és/vagy vitaminunkat.

A Magyarországra szállítással együtt ezen az oldalon 52 dollárért (kb. 15 ezer forint) megrendelhető gyógyszeresdoboz teljesen átlagos, a kupakja viszont okosított. Működéséhez csak mobilon le kell tölteni a hozzá tartozó alkalmazást, a telefon pedig Bluetooth kapcsolattal tudja ellenőrizni, hogy a megfelelő időben a beteg kivette-e magának a szükséges pirulá(ka)t.

© Pillsy

Ha ez elmarad, akkor értesítés jelenik meg erről a mobilon, és nem csak a betegnél, ha ő is úgy akarja. Be lehet ugyanis állítani, hogy másnak (például ápolónak, aggódó hozzátartozónak) is jelentsen az alkalmazás.

A szolgáltatás természetesen statisztikákat is készít arról, hogy mikor és mennyire rendszeresen vesszük be a tablettákat.

forrás: www.hvg.hu 2017.05.04