Kezdőlap > Iparág > Gyógyszer > Látszólag semmi értelme az újfajta gyógyszeres doboznak, pedig elég hasznos tud lenni
GyógyszerInnovationIparágPackagingPackaging materialPackinfo

Látszólag semmi értelme az újfajta gyógyszeres doboznak, pedig elég hasznos tud lenni

Már rendelhető az okoskupakkal ellátott gyógyszeres doboz, amely mobilon jelez, ha a beteg elfelejtette volna bevenni a gyógyszerét – és ha úgy akarja, az ápolót vagy az aggódó hozzátartozót is értesíti.

Minden egyes nap lehet újabb okos eszközről hallani, de a Pillsy kitűnik a többi közül, hiszen fontos feladatot lát el: ellenőrzi, hogy magunkhoz vettük-e a gyógyszerünket és/vagy vitaminunkat.

A Magyarországra szállítással együtt ezen az oldalon 52 dollárért (kb. 15 ezer forint) megrendelhető gyógyszeresdoboz teljesen átlagos, a kupakja viszont okosított. Működéséhez csak mobilon le kell tölteni a hozzá tartozó alkalmazást, a telefon pedig Bluetooth kapcsolattal tudja ellenőrizni, hogy a megfelelő időben a beteg kivette-e magának a szükséges pirulá(ka)t.

© Pillsy

Ha ez elmarad, akkor értesítés jelenik meg erről a mobilon, és nem csak a betegnél, ha ő is úgy akarja. Be lehet ugyanis állítani, hogy másnak (például ápolónak, aggódó hozzátartozónak) is jelentsen az alkalmazás.

A szolgáltatás természetesen statisztikákat is készít arról, hogy mikor és mennyire rendszeresen vesszük be a tablettákat.

forrás: www.hvg.hu 2017.05.04