Kezdőlap > Packinfo > Environment > A LINPAC elnyerte az ECOSENSE tanúsítványt
EnvironmentPackinfo

A LINPAC elnyerte az ECOSENSE tanúsítványt

A spanyol nonprofit szervezet, a Plastic Sense Foundation (PSF) által kiadott és az Entidad Nacional de Accreditacion (ENAC) által hitelesített EcoSense tanúsítványt a LINPAC nyerte el annak elismeréseként, hogy megfelelt a PSF fenntarthatósági célkitűzéseinek.

Az akkreditáció továbbra is előrevetíti a vállalat azon elkötelezettségét, hogy a csomagolási ágazatban a zártkörű újrahasznosítási folyamat megteremtése felé halad, és hozzájárul egy olyan iparág fejlődéséhez, mely lehetővé teszi az alapvető erőforrások biztosítását.

Lubna Edwards, a fenntarthatóságért felelős igazgató a LINPAC-ban ekként nyilatkozott: “A fenntarthatósági stratégiánk fejlesztése a környezettudatos gondolkodással és a megújuló iparágakkal közösen kidolgozott kezdeményezésekkel összhangban, lehetővé teszi számunkra a jelenlegi globális kihívások való megfelelést, például a széndioxid kibocsájtás csökkentés, a csomagolás és élelmiszer-hulladék kérdését.

“A LINPAC úttörő szerepet játszik az újrahasznosított műanyagok felhasználásában az élelmiszer-csomagolásban, és több mint 8 millió fontot fektetett be egy szuper-tiszta technológiába, hogy innovatív, biztonságos és funkcionális termékeket tudjunk szállítani a folyamatosan növekvő volumenű élelmiszeripari csomagolások során használt újrahasznosított műanyagokból. ”

A LINPAC teljes mértékben megfelel a Vacurema szuper-tisztító technológiának az Egyesült Királyságban és a Starlinger deCON rendszernek más régiókban, beleértve a PRAVIA-t is.Ez biztosítja, hogy a LINPAC által felhasznált fogyasztói hulladékból előállított rPET teljesen megfelel sőt meghaladja az európai élelmiszerbiztonsági szabványokat.

Edwards asszony folytatta: “Az EcoSense akkreditációnk az ágazaton belülre növeli a többrétegű műanyagok újrahasznosítását, és ez az amire nagyon büszkék vagyunk , hogy részesei lehetünk ennek a folyamatnak.”

forrás: www.linpacpackaging.com

2017.04.27