Kezdőlap > Iparág > Agrár > SYNGENTA növényvédő szer csomagolás
AgrárIparágPackagingPackaging material

SYNGENTA növényvédő szer csomagolás

A növényvédő szerek csomagolását és címkézését szigorú uniós és nemzeti jogszabályi előírások szabályozzák. A csomagolásra vonatkozó előírások egyértelmű célja a növényvédő szerek biztonságos tárolása, szállítása és felhasználása.

A címkézési előírások a veszélyekre való figyelemfelhívással, a kötelező kockázat csökkentő rendelkezések előírásával, valamint a felhasználásra vonatkozó információk minél pontosabb és részletesebb átadásával szolgálják a növényvédőszer-használat biztonságát.

A Syngenta a kötelező előírások mellett saját gyártói eszközeivel és lehetőségeivel is törekszik a növényvédőszer-csomagolás és címkézés fejlesztésére, az egységes gyártói arculat megteremtésére, ami a gyártói felelősség egyértelmű beazonosíthatósága révén a biztonságos felhasználást célozza. A Syngenta Európa-szerte egy új, úgynevezett S-PAC csomagolási és címkézési rendszert vezetett be az elmúlt két év folyamán.

Az új S-PAC csomagolás egyedi, könnyen beazonosítható, a flakonok formája, a kannák alakja miatt a csomagoló anyag stabil, nehezen borul.

A kupak bordázata segíti a fröccsenésmentes nyitást. A kannák fülképzése is a biztonságos kezelést segíti. A kupakon belül tömítő lap helyezkedik el, megszűnt a kupak alatti zárófólia, amelynek feltépésekor könnyen szennyeződött a kéz, és a visszamaradó fóliarészek akadályozták a fröccsenésmentes kiürítést.

A flakonok és kannák oldalán beosztással ellátott átlátszó sáv segíti a csomagolóanyagban maradt szermennyiség pontos meghatározását. Mindez a felhasználó biztonságát és a környezet pontszerű szennyezéseinek megakadályozását szolgálja.

forrás: www.syngenta.hu 2017.