Kezdőlap > Iparág > Sörösdoboz nyitás új technikája
IparágPackagingPackaging materialTöltőipar

Sörösdoboz nyitás új technikája

Mi a baj a dobozos sörrel?

Az apró, szájhoz nem igazodó résen át kelletlenül folyik ki az ital, azonban egy új találmány most megoldaná ezt a régi problémát.

Forrás: Foodbeast

A Kickstarter közösségi finanszírozással foglalkozó honlapon éppen lelkesen folyik a gyűjtés egy olyan nyitószerkezetre, amely forradalmasítanáaz alumínium italdobozok használatát. Úgy tűnik, a feltaláló valós piaci rést talált: 75 ezer dollárt szeretett volna begyűjteni a vállalkozás elindításához, ehhez képest tizenhat nappal a gyűjtés lezárta előtt már jóval 100 ezer dollár felett jár. Így tehát biztosan el fog indulni a gyártása ennek a speciális nyitószerkezetnek. Valóban teljesen más alternatívát jelent, pl. akár koktélok elfogyasztásához is, jégkocka hozzáadásával még az előhűtésről is lemondhatunk, bizonyos italok esetében.

A nem létező probléma

Jogosan feltételezzük, hogy türelmetlen emberek alig várják, hogy a Draft Top nevű nyitót meghozza a postás. A működését szavakkal csak ügyetlenül lehetne leírni, de a következő videón megnézhetik:

A lényeg, hogy a nyitó ügyesen és biztonságosan választja le az alumínium doboz tetejét, így tulajdonképpen pohárrá alakítja azt, de jó virágcserépnek, csavartartónak a műhelybe vagy bármire, ahova jól jöhet a 3,3 decis vagy a félliteres edényke. Hátránya, hogy az eszköz nem kicsi, irreálisnak tűnik, hogy mindig magunkkal hordjuk. Ez lenne a válasz egy igazából nem is létező problémára?

forrás: origo.hu 2015.09.21