Kezdőlap > Actuality > KodGuru – A siker kódolva!
ActualityCoding marking labellingCompany newsHónap kérdéseMachine

KodGuru – A siker kódolva!

Dél-Nyugat-Magyarország nemcsak az egyik legszebb tája hazánknak, hanem otthona egy, az elmúlt években felnövekvő, és sikert sikerre halmozó jelöléstechnikai vállalkozásnak. Hogyan lehet egy vállalkozás a szakértelemre épülve sikeres a XXI. században?

Erről kérdeztük a cég ügyvezetőjét Tarnai Tímeát.

A cég nevében szereplő „guru” jelentése: valamilyen tudásanyag közvetítője, tanítómester! Hogyan tükröződik ez a tevékenységükben?

“A jelöléstechnikai iparágban mi mindig követjük a legújabb trendeket és irányzatokat és a kkv iparágra jellemző rugalmassággal és gyorsasággal sajátítjuk el mindezeket, hogy később partnereink számára is át tudjuk adni ezt a tudásanyagot. A guru egyrészt jellemzi mindezt a mély szakmai tudást, másrészt a tényleg rugalmas és lehetetlent nem ismerő szakmai hozzáállásunkat, amelynek segítségével minden problémát megoldunk.”

A hazai piac sokszereplős az Önökhöz hasonló tevékenységben. Mi az, ami megkülönbözteti Önöket a versenytársaktól?

“A fent említett tulajdonságok azok, amelyek egyben megkülönböztető jellemzőink is. A rugalmas és hatékony megoldások megtervezését, kialakítását és üzemeltetetését nem csak a legnagyobb piaci szereplőknek biztosítjuk, hanem mindenkinek az országban. Hozzánk bátran jöhetnek egyedi technológiai vagy gépigényekkel is, gyorsabban és rugalmasabban megoldjuk azokat, mint a nagyvállalatok.”

A XX. században számos technikai kihívással kell megküzdeni mind a felhasználóknak, mind a megoldásokat kínálóknak! Mi a fő tevékenységük, amikkel segíthetnek partnereiknek?

A Kódguru két vezetőjét a közös munka inspirálja, és a folyamatos újításban hisznek. Tímea, külkereskedőként került több mint 25 éve a termékazonosítás piacára, ahol élelmiszer-ipari, gyógyszeripari és elektronikai projektben szerzett tapasztalatot 17 éves vezetői gyakorlata során. Péter, ugyanezen területen logisztikus, értékesítő majd szervizvezetőként szerzett mélyreható szakmai ismereteket. Az üzleti és a szakmai ismeretek nagyszerűen kiegészítették egymást, amelyet nemzetközi háttérrel rendelkező kapcsolatokkal, gyártási és kereskedelmi munkakörök betöltésével, folyamatos szakmai képzésekkel gyarapítottak az évek folyamán.

“A Kódguru tevékenységében a technikai kihívások egyben mindig új lehetőségeket is biztosítanak. A jelöléstechnika, gyártástechnológia, termelés optimalizálás és címkenyomtatás területe folyamatosan fejlődik és a vállalatok hatékony működéséhez elengedhetetlen utat mutatnak. Mi ezeken a területeken tudunk segíteni partnereinknek, hogy versenyben maradhassanak saját piacukon. Speciális címketervezés, stancolás, bérnyomtatás valamint az ehhez kapcsolódó eszközök szervizelésével és karbantartásával állunk elsődlegesen partnereink rendelkezésére.”

Van-e olyan iparági terület, ahol erősebbek?

“Könnyű helyzetben vagyunk abból a szempontból, hogy szinte minden iparágban kötelező elem valamilyen módon a jelöléstechnika, legyen szó termékazonosítási vagy nyomon követési feladatokról, így nekünk is elég széles területről vannak referenciáink. Ha kell, akkor az élelmiszeripari referenciáinkat és a járműipari beszállítóknak nyújtott szolgáltatásokat emelem ki, ebből a két szegmensből van a legtöbb partnerünk és a legnagyobb árbevételünk is.”

Milyen újdonságokra lehet számítani a jövő évben?

“A következő évben a nagyobb partnereink mellett a kisebb, most induló vállalkozásokat, köztük a kis szériában gyártó, kézműves cégeket szeretnénk támogatni költséghatékony, de mégis magas minőségű megoldásainkkal. Specializáltan az ő igényeik kielégítésére szereztük be legújabb színes címke gyártó berendezésünket, amellyel minden kérésük maximális szakmai minőségben, szinte azonnal teljesíthető. Hisszük, hogy a jelöléstechnika nem csak a nagyok kiváltsága, hanem a kisebb, most induló vállalkozásoknak is a lehetőségeket és gyors fejlődést biztosító, segítő megoldás.”

Hogyan látja a cég fejlődésének lehetőségét? Milyen kihívások elé kell nézniük az elkövetkezendő években? Milyen új trendek tapasztalhatóak?

“A költséghatékony nyomtatási módszerek és a termelésoptimalizálási megoldások elengedhetetlen részei lesznek az üzleti fejlődésnek.  Nekünk szolgáltatóknak a megnövekedett igények kiszolgálására és a nagyon specializált és egyedi igényekre kell felkészülnünk a következő években partnereink nagyságától függetlenül. Ezeket csak a technológiai újdonságok folyamatos monitorozásával és bevezetésével, valamint további beruházásokkal tudjuk majd biztosítani. A Kódgurunál így ezekre a folyamatokra koncentrálunk és mindig a fejlődést tartjuk szem előtt.”

Utolsó kérdésként, milyen üzenetet szeretne megfogalmazni meglévő és leendő partnereiknek?

“A legfontosabb az, hogy vegyék észre a jelöléstechnika fontosságát és bátran kérjenek szakértőktől segítséget. Egy apró címke nyomtatása, nem tűnik bonyolult feladatnak, mégis rengeteg dolog múlik rajta. Kár lenne, ha ezen az apróságon múlna bármely cég sikere, foglalkozzunk vele, mert megéri.”

(ka)

www.kodguru.hu 2017.11.30.