Kezdőlap > Machine > Barcode - RF-ID > Címkézés SAP integrációja NiceLabel ABAP csomaggal
Barcode - RF-IDCoding marking labellingMachine

Címkézés SAP integrációja NiceLabel ABAP csomaggal

Csökkentse a közvetett költségeket új generációs címkézéssel

Sok szervezet számára a címkézés egy kritikus folyamat. Ha a címkéket nem helyesen nyomtatják, nem történik meg a termékek szállítása, ami az ellátási lánc megszakadásához vezethet. Ez nem csak az alsóbb szintekre lesz hatással, de a vállalat megítélését is befolyásolhatja.

Ez a cikk útmutatást ad a címke kezelési eszközök SAP rendszerrel történő használatára vonatkozólag, annak érdekében, hogy az megfeleljen a valós idejű ellátási lánccal szemben támasztott követelményeknek úgy, hogy közben megszünteti a hibákat, növeli a gyorsaságot, csökkenti a költségeket és emeli a vevői elégedettség szintjét.

A felmerülő hibák rombolhatják az adott termék márkáját, üzleti lehetőségeket veszíthet miatta vagy jelentős bírságok forrása lehet. Mindemellett elnyomja a cég azon képességét, hogy felelni tudjon a vevői igények változására. Azok a SAP partnerek, akik olyan modern címke kezelő rendszert használnak, amely egy back-end rendszerrel van integrálva, valamennyire csökkentik a központosításhoz kapcsolódó kockázatokat, a címke létrehozás vezérlésének és kezelésének, valamint az igények változásának IT szervezettől az üzleti felhasználók számára történő áthelyezésével. Ez segít megszüntetni a hatékonytalanságot, amely abból ered, hogy IT fejlesztésű ’SAPscript’-ekre vagy ’Smart Form’-okra támaszkodunk a duplikációk elkerülése és a kezelési igények változásának történő megfelelés érdekében. Ez szintén elmozdítja a szervezeteket a kézi minőség ellenőrzéstől és más elavult, megörökölt folyamatoktól, amelyek alkalmatlanok a jelenkor gyorsan mozgó üzletvilága és modern ellátási láncolatai számára.

Közvetlen integráció a SAP back-end rendszerrel

Egy bizonyos ponton, azonban még egy modern címke kezelő rendszer is szenved attól, hogy tartsa a lépést a valós idejű ellátási lánc követelményeivel, a back-end rendszerrel történő zökkenőmentes integráció felépítéséhez szükséges idő miatt. Sok vállalkozás számára megfelelő a SAP rendszerekhez történő alap integráció – korlátozásokkal és olyan teljesítmény követelményekkel, amelyek nem igazodnak a kor ellátási láncainak sebesség és minőségbiztosítási igényeihez. Néhány cég megpróbálja legyőzni ezeket a korlátokat a SAP rendszer integráció házon belüli programozásával, mivel az alternatíva – mester adatok küldése puffer tárolón (spooler) keresztül egy köztes szoftver rétegben (middleware) futó címke kezelő rendszerbe, a befejezett, mester adatokkal kombinált címkék, előnézet nélküli nyomtatása – csökkentett pontosságot eredményez a legtöbb címkézési folyamatban. A címkekezelési rendszer hibátlan integrációjának házon belüli ABAP programozása, amely támogatja a SAP rendszeren belüli címke előnézetet, több hónapig is eltarthat, ez a kompromisszum azonban képessé teszi a vállalatokat, hogy együtt lássák a SAP mester adatokat címke sablonjaikkal, amely így képes megelőzni a hibákat, valamint sebességet, állandóságot és gyorsabb igény szerinti nyomtatási képességet biztosít.

A NiceLabel új-generációs SAP rendszer integrációjának segítségével, amely lehetővé teszi a címke sablonok előnézetét a mester adatokkal együtt, valamint a címkék valós, igény szerinti nyomtatását, a vállalatok elkerülhetik a kompromisszumokat, mindezt közvetlenül a SAP rendszer felhasználói felületén (UI) keresztül. Az időérték sokkal gyorsabb elérésén felül, ez a legjobb gyakorlati megoldás a SAP partnerek számára valós idejű nyomtatás státusz visszajelzést és a nyomtatás befejezésének igazolását biztosítja. Több hónapos programozás helyett a NiceLabel ABAP csomag percek alatt a SAP rendszerhez igazítható.

Átfogó címke kezelés

A NiceLabel ABAP csomagja a NiceLabel LMS Enterprise-szal együtt kapható. A NiceLabel címke kezelési rendszere a címke tervezővel egy dokumentum kezelő rendszert (DMS), egy integrációs rendszert, egy web nyomtatási rendszert, nem gyártási környezetet és egy változás és átviteli rendszert (CTS) biztosít a felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy a szervezetek hamar kihasználhatják az ABAP csomagba épített legjobb gyakorlatok előnyeit, míg az üzleti felhasználók gyors ügyfél specifikus konfigurációt tudnak készíteni, mindezt anélkül, hogy egy IT szervezetre kellene támaszkodni a változtatások végrehajtása érdekében.

Ezeknek az új-generációs címke kezelési eszközöknek az előnyeit kihasználva, a SAP ügyfelek jelentősen le tudják csökkenteni vagy akár teljesen meg tudják szüntetni a közvetett költségeket, amelyek a nem központosított címkézési folyamatokból erednek, beleértve a félrecímkézett termékek újbóli feldolgozását, azokat a költségeket, amelyek az üzemeltetés félbeszakításához köthetők a címkék újra nyomtatása miatt és a nem tervezett leállásokat is. Ha mindezeket összeadjuk, a közvetett költségek jelentős hatással lehetnek a gyártási környezetre. És emellett még ott vannak a közvetlen költségek, mint a back-end rendszer integrálásához szükséges ABAP programozás a címke kezelési rendszerre vonatkozólag, valamint a minőség biztosításhoz szükséges extra munka is.

2017.02.27

forrás: kodguru.hu