Kezdőlap > Packaging > Gyűjtődoboz kalkuláció
PackagingSecondary packaging

Gyűjtődoboz kalkuláció

A Scrollmax az adott termékhez segít megkeresni az optimális gyűjtő dobozt, legyen a szempont az ár, a dobozszám vagy a legkevesebb raklap.

A funkciót a Törzsadatok > Beállítások > Nyomda adatok>Bővítmények > Gyűjtődoboz kalkulációval  kapcsolható be. Ha a funkció aktív, a Termék ablakon egy új mező jelenik meg:

 

A program az aktuális kalkuláció adataival dolgozik. (A termék vastagsághoz a program a módosításkor lefuttat egy kalkulációt, ami bonyolult paraméterezés esetén pár másodpercig is eltarthat.) A program a törzsadatként megadott dobozok közül választja ki azokat, amikkel a megadott paramétereknek megfelelően (max súly, dobozolás, stb) egyáltalán el lehet végezni a csomagolást. A törzset – Törzsadatok jogosultsággal – a Dobozok…  gombbal lehet módosítani:

Minden egyes dobozhoz – a szokásos méret, súly és ár paraméterek mellett – meg kell adni, hogy a szintén törzsadatként felvitt raklapokon egy sorban (Alap) hány doboz fér el.

 

Termék adatok

  • Szélesség, Magasság, Vastagság és Tömeg: A program felajánlja a kalkuláció adatait, de ezek itt módosíthatóak, pontosíthatóak. Ha a kalkuláció paramétere megváltozik (méret, vastagság, súly) ezek az adatok akkor sem változnak!
  • Ragasztás: elsősorban dobozoknál hasznos, ahol az anyag vastagsága (amit a program a kalkulációból hoz) csak a karton vastagságát jelenti. A ragasztási mód megadása egy szorzót jelent.
  • Darabszám: az itt megadott mennyiség csak a táblázat generálására szolgál, az árajánlatba/táskához az ott megadott mennyiség alapján fog a program gyűjtődoboz számot kalkulálni.

Rakhely, raklap adatok

Rakhely magas: A palettázási adatokhoz szükséges a rakhely magasságának megadása (azaz a raklappal együtt milyen magas lehet egy paletta).

Használt raklap: A raklap típusát és adatait törzsadatból lehet kiválasztani, melyet a Raklapok… gombbal (és Törzsadatok jogosultsággal) lehet feltölteni:

Teherbírás: a program a kiválasztott raklap törzsben megadott értékét ajánlja fel, de ez módosítható, ha a megrendelő a max. értéknél kisebb súlyú palettákat köt ki.

Dobozon belüli elrendezés

Megadható, hogy egy dobozon belül hossz és kereszt irányban egymás mellett, illetve egymáson hány sor lehet.

Kalkuláció

A program minden dobozra mind a két irányban kiszámolja, hogy mennyi fér el, majd ezek alapján legenáralja az eredmény listát. A táblázat bármelyik érték (költség, darabszám, raklapszám, súly, stb.) alapján sorba rendezhető, így könnyen megtalálható az optimális doboz. A kiválasztott dobozhoz tartozó egységár, illetve termék mennyiség a kiválasztás után módosítható, így a kalkulációtól eltérő érték (pl. 51 kalkulált darab helyett 50) is megadható.

A gyűjtődoboz adatok megjelennek

    • a Kalkulációs lapon (a költség az Anyag részbe kerül, annak a fedezete megy majd rá)
    • a Táska nyomtatványon
    • az új anyagigénylés készítésekor. Így a gyűjtő dobozok egy gombnyomással bekerülhetnek az Anyaggazdálkodás terhelések folyamatába.

forrás: scrollmax.hu