Kezdőlap > Actuality > Újdonságok az Interpack 2017-en
ActualityÉlelmiszerEXPOGyógyszerIparágMachinePackaging machine

Újdonságok az Interpack 2017-en

A Bosch Packaging Technology bemutatja a csomagolás rendszerek és vonalakhoz való kompetenciáját a digitalizálás korában

  • Számos innováció a gépekben és a digitális szolgáltatásokban
  • A 2016-os értékesítés kb. 1,3 milliárd euró volt hasonlóan az előző évhez képest
  • Európa az értékesítés 40 százalékát teszi ki

 

Düsseldorf / Waiblingen – A Bosch Packaging Technology 1,3 milliárd eurós forgalmat bonyolított a 2016-os pénzügyi évben, hasonlóan az előző évhez. Ahogy a múltban is, a németországi Waiblingenben székhellyel rendelkező cég, a feldolgozó- és csomagolási technológia vezető szállítója többé-kevésbé egyenlő arányban osztotta meg értékesítését a gyógyszeripar és az élelmiszeripar között. A munkatársak száma 6.200-ről 6.300-ra emelkedett, több mint 30 helyszínen szerte a világon. A világ legnagyobb csomagolóipari szakvásárán, a cég bemutatja a gépek és digitális szolgáltatások számos újításait mintegy 3500 négyzetméteren. Ez magában foglalja a Xelum világpremierjét, a folyamatos gyártást felügyelő vezérlő platformot is. A gyógyszeripari lapanyag folyamatosan készül, míg az intelligens szenzorok folyamatosan figyelik a gyártási körülményeket és megakadályozzák a hosszabb leállásokat.

Stratégiai összpontosítás a hálózati kapcsolódásra és a teljes megoldásokra

“2016-ban megkezdtük a vállalat stratégiai igazítását még inkább az Industry 4.0 és a teljes megoldások felé” – mondta Dr. Stefan König, a Packaging Technology divízió igazgatótanácsának elnöke. “Számos egyedi gépet, teljes vonalat és rendszert szállítottunk és még több és egyre jobb és összekapcsolt gépeket fogunk gyártani. Pontosabban, ezek a berendezések még megbízhatóbbak, könnyebben használhatók és rugalmasabbak lesznek, ugyanakkor nagy teljesítményt garantálnak. Ezenkívül nagyobb méretű kulcsrakész projekteket hajtottunk végre. “Ez mind a folyékony, mind a szilárd termékekre igaz a gyógyszeriparban és az élelmiszeriparban.

Európa vezet az értékesítés területén

Sok egység nagyszerű fejlődést ért el tavaly. Különösen figyelemre méltóak a Crailsheim és a Schopfheim gyógyszerészeti gyártóhelyei; a vertikális formázó, töltő- és lezáró gépek kompetenciaközpontja a hollandiai Weertben; az Ampack  Königsbrunnban, valamint az indiai üzleti vállalkozások. Ez egy különös bátorítást ad 2016-os évhez Európában – ahol az eladások aránya 40 százalékra nőtt. Észak- és Dél-Amerika 31% -ot tett ki, Ázsia és Afrika pedig a fennmaradó 29% -ot. Latin-Amerikában a cég két számjegyű növekedést ért el. Az észak-amerikai értékesítés magas szinten maradt, míg Ázsiában maradtak tennivalók.

Egyszerűsített szervezeti struktúra

A cég stratégiájának megvalósítása még inkább célorientált, a vállalat egyszerűsítette szervezeti felépítését. Összevonta a négy üzletágát kettőbe- a Pharma és a Food üzletágba. Végtére is, ha jobban és szorosabban dolgoznak a technikai rendszerek fejlesztői a szolgáltatási és informatikai szakemberekkel, annál nagyobb előny bizotsítunk az ügyfelek számára. “Biztosak vagyunk abban, hogy a közeljövőben portfóliónk a gépek és szolgáltatások, valamint a digitálisan csatlakoztatott megoldások kombinációját jelenti majd” – mondta König. Ennek során a Bosch Packaging Technology használja a globális helyszínek hálózatát. A helyi jelenlét lehetővé teszi a lehető legjobb szolgáltatásokat. “A vevőink számára nyújtott előny egyértelmű: a kezdetektől fogva integrált projektmenedzsmentet kapnak. És hozzáadott értéket generálnak összehangolt rendszerkoncepciókkal és Industry 4.0 megoldásokkal a gyártási folyamatok minden szintjén. Mi több, átfogó és egyre inkább digitálisan kapcsolódó szolgáltatásokat kínálunk az egész értéklánc mentén “- folytatta König.

Aktív támogatás a digitális átalakításhoz

Az Interpack kiállításon a Bosch Packaging Technology különös figyelmet fordít az Industry 4.0 megoldásokra, amelyek a Bosch csoporton belüli szakértelemmel is párosul. A karbantartási támogatási rendszert (MSS) például a Bosch összeszerelő részlege és speciális gépek fejlesztési osztálya fejlesztették ki, és már több Bosch saját létesítményben is használatban van. Az MSS-t a karbantartó személyzet és a gép-összeszerelők számára tervezték, és mindenféle karbantartási és javítási feladatot támogat, ami azt jelenti, hogy az utánajárási és javítási idő jelentősen csökken, és a pótalkatrészeket sem kell hosszasan keresgélni, hanem könnyen megtalálhatóak. Ha probléma merül fel, az összes szükséges információ automatikusan elküldhető a szerviztechnikus mobileszközére.

A folyamatos minőségjavítás érdekében az Állapotfigyelő Platform biztosítja a kérdéses gép, vonal vagy folyamat részleteiről szóló információkat. Az előre meghatározott tűréshatárok – például a hőmérséklet vagy a ciklusidő – alapján a gépkezelők automatikusan értesítést kapnak bármely eltérés esetén. Ez biztosítja a folyamat minőségi felügyeletét, és lehetővé teszi, hogy még a meghibásodás előtt intézkedhessenek. A jövőben a Bosch ügyfelei számára is lehetőséget kínál arra, hogy saját szakemberei értékeljék adataikat az Állapotfigyelő platformról, majd javaslatokat tegyenek a megelőző karbantartás és a gépek optimalizálására. Az Augmented Reality megoldások egy pillantást vetnek a közeljövőre – teljesen új szolgáltatási lehetőségeket nyitnak meg, például a gép karbantartására vagy a formátumváltozásokra.

 

Események a 2017-es Interpackon

A 2017-es Interpack egyik legnagyobb kiállítójaként a Bosch Packaging Technology bemutatja a közel 3500 négyzetméteres felületen a következőket: a gyógyszeripar számára a cég elindítja az ALF 5000 töltő- és zárógép legújabb szériáját. Ez a platform képes nagyon nagy teljesítményre: max. 600 ampulla vagy fiola percenként. Különösen óvatosan bánik a csomagolóeszközökkel egy szabadalmaztatott, ferde szállítópályával, ami kissé felemeli az üvegcséket, hogy megakadályozza a vezetőkorlátok dörzsölő hatását. A vásáron kiállításra kerül egy új verzió az injekciós üvegek számára. A Xelum platform a folyamatos tablettagyártáshoz egy másik kiemelkedő világbemutatót fog jelenteni. A rendszer folyamatosan gyárt por alapanyagot, míg az intelligens érzékelők folyamatosan felügyelik a termelési feltételeket. A gyógyszeripari fejlesztések újabb innovációja egy újonnan kifejlesztett ellenőrző gép a vákuum szivárgás kimutatására különféle gyógyszerészeti tartályokban. Ez azt jelenti, hogy a Bosch Packaging Technology első ízben nyújthatja a folyékony gyógyszerek gyártásának teljes körű inspekcióját – szivárgásérzékelést, valamint a nagymértékben automatizált technikák széles spektrumát a részecskék észlelésére és a kozmetikumok hibáira.

 

Az élelmiszeripari vállalkozás számára a folyamat- és csomagolástechnológus szakemberek új, moduláris rendszert mutatnak be a tejtermékek és egyéb szivattyúzható élelmiszerek lineáris töltéséhez – a higiéniai tisztaságtól a legmagasabb szintű aszeptikus környezet biztosításáig -, valamint különböző rendszer-megoldásokhoz pl. a kekszek csomagolásához. A látogatók értékelhető megoldásokat láthatnak, amelyek lehetővé teszik a termékek volumenének és kimeneti szintjének megfelelő rugalmas, egyedi rendszertervezést. A Bosch bemutatja a teljesen integrált, nagy teljesítményű rendszereket is, amelyek tartalmaznak mindent a termékek adagolásától a másodlagos csomagolásig, és kezelik azokat.

Az egyik innováció a kétkomponensű keksz csomagolási rendszer kompakt, kettős sávos berendezés, valamint egy rugalmas rendszer a bárcsomagolásokhoz mely folyamatosan és szabadon programozható és kíméletes termékszállítással.

 

Fenntarthatóság a csomagolási technológiában és folyamatokban

A Bosch Packaging Technology mindegyik megoldásában megduplázza a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét: például Energiafelügyeleti platformjával és a világ első hegeszthető papír csomagolásával. “A Bosch átfogó megközelítést vállal a fenntarthatóságért. Arra törekszünk, hogy támogassuk ügyfeleinket az új koncepciók kifejlesztésében és tesztelésében, hogy megvalósítsák ezen elvárásokat a termelésben “- mondta König.

forrás: http://www.bosch-presse.de  2017.05.05