Kezdőlap > Csomagolás > Ehető dobozos sör és üdítő csomagolás
CsomagolásGyűjtőcsomagolásIparágTöltőipar

Ehető dobozos sör és üdítő csomagolás

Mindez elsősorban a víziállatok védelme érdekében.

Az egyik legnagyobb élővizek szennyezési problémája a hatos aludobozokat összefogó műanyag gyűrű, ami vízbe kerülve rengeteg állat pusztulásáért felelős. Ezért a Florida állambeli kézműves söröket gyártó cég, a Saltwater Brewery elhatározta, hogy olyan, elsősorban a sörgyártás során megmaradt búzából és árpából készülő csomagolóanyagot készít, ami akár ehető is lehet az állatok számára.

A tulajdonosok szerint sikerült egy olyan gyűrűnek használt anyagot előállítaniuk,amely legalább annyira hatékony és ellenálló, mint az „állatgyilkos” verzió. Az ilyen csomagolással készült sörök ára kicsit több, mint a hagyományosoké, de a cégnél remélik, hogy a környezetvédelem érdekében,  azért, hogy életeket menthessen meg mindenki hajlandó lesz egy kicsit többet áldozni a sörért.

A terv természetesen az, hogy minél több gyártó csatlakozzon az új technológiához, ezáltal az előállítása is olcsóbbá válhat. Csak az amerikaiak évente 240 milliárd liter sört isznak meg, ezek többsége alumíniumdobozban kerül értékesítésre – műanyag gyűrűkkel összefogva. A gyűrűk jelentős része belekerül a tengerbe, ahol madarak, teknősök és más állatok millióinak életét teszi tönkre.

forrás: www.frisss.hu 2016.05.23

címfotó: news.virginia.edu


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com