Kezdőlap > Iparág > Gyógyszer > Rugalmas és biztonságos csomagolási megoldások a gyógyszeripar számára
GyógyszerIparágMachineMultipackers

Rugalmas és biztonságos csomagolási megoldások a gyógyszeripar számára

Az idei ACHEMA kiállításon, amely június 11. és 15. között Frankfurtban kerül megrendezésre, a MULTIVAC integrált megoldásokat fog bemutatni az orvosi és gyógyszerkészítmények csomagolásához,valamint az átfogó szakértelmet az automatizálásban.

A hangsúly az automatikus termékbeadagoláson és csomagoláson lesz az érzékeny termékekhez, valamint kis csomagolási tételekre szóló megoldásokon,illetve a csomagolás során a termékek címkézésére és azonosítására vonatkozó eljárásokon.
A kiállítás csúcspontjai közé tartozik a hőformázó csomagológép a GMP-nek megfelelően, egyoldalas láncvezetővel ellátva a fecskendők csomagoláshoz. A gép automatikus fecskendő betáplálóval van felszerelve,amely biztosítja, hogy legfeljebb 300 db /perc előtöltött üveg vagy műanyag fecskendő nagy folyamatbiztonsággal csomagolható. A speciális adagolási rendszer biztosítja, hogy az érzékeny termékek finoman elkülönülnek és irányba állnak a termékáramban, mielőtt azok dobozba kerülnének.

A rendszer magas szintű rugalmassága lehetővé teszi, hogy a különböző típusú termékek és csomagolási méretek megbízhatóan kezelhetők legyenek. A hőformázó csomagológép gyors és reprodukálható átállásra képes, valamint egy teljes új vágószerszámot használ, amely könnyen és gyorsan cserélhető.A hőformázó csomagológép láncvezetője biztosítja, hogy a távolságtartás megfelelő legyen. A folyamatos monitorozás alacsonyabb indítási veszteséget eredményez pl. a batchváltás után. A gép üresre kijáratása szintén nagyon egyszerű. Ez azt jelenti, hogy ez a koncepció különösen jól illeszkedik a kis terméksorozatokhoz és a gyakori batchváltásokhoz. A vásáron egy egyedi tervezésű, egyoldalas láncvezetőt mutatnak be, amely lehetővé teszi, hogy a különféle szélességű merev filmeket nagyon rugalmasan használhatják.

Ami a tálcazárási részt illeti, a MULTIVAC bemutatja a félautomata T 260-ot, amelyet kifejezetten az érzékeny termékek kis tételekben történő csomagolására terveztek. A kompakt modell, amely mozgékony, és ezért nagyon rugalmasan használható, alkalmas különféle szélességű tálcák működtetésére. A T 260 a kis- és közepes méretű tételek csomagolására alkalmas vállalatoknak, nagyfokú megbízhatóságot és reprodukálhatóságot kínál szem előtt tartva a rugalmasságot. A záró-vágószerszám biztosítja a szabályozott nyomást és a pontos hőmérséklet eloszlást, így biztosítva a folyamatos csomagolási eljárást.

A MULTIVAC bemutatja a C 300 TC vákuumkamrás gépet is. Ez a modell lehetővé teszi, hogy a gyógyszerkészítményeket és a steril orvosi eszközöket biztonságosan csomagolják filmcsomagolásban, és a csomagolást vákuumozva vagy módosított atmoszférában illetve csökkentett visszamaradó oxigéntartalommal hozzuk létre. A hőmérséklet-szabályozott és állandóan fűtött zárópofa, amely mind hitelesen kalibrálható, biztosítja, hogy ez a gép állandó minőségű zárást eredményezzen. Az L 300 szállítószalagos címkézőgépét, ami nagyon rugalmasan használható, a MULTIVAC szintén bemutatja az ACHEMA kiállításon, mellyel a gyógyszerészeti és gyógyászati ​​termékeket tartalmazó csomagok megbízhatóan és nagyon hatékonyan címkézhetők. Ez a modell a csomagolás tetejére és aljára, valamint a csomagolás élén található címkézésre alkalmas, ezért minden szabványos címkézési feladathoz használható. Saját MC 08 gépvezérlésének köszönhetően ez a modell nem csak csomagolási vonalba épített változatban használható, hanem önálló offline címkézési megoldásként is.

Az ellenőrzési megoldások területén az I 410 berendezés alkalmas a vizuális inspekcióra. Az I 410-es alkalmazási területei a csomagolások teljes ellenőrzésén keresztül, a címkék jelenlétének és pozíciójának ellenőrzésétől, a nyomtatás és jelölés meglétéig terjednek, mely magában foglalja a minta és a karakter felismerését, a karakterek ellenőrzését és a olvasható kódok ellenőrzését. A nagyfelbontású vonalas szkennernek és az erős felső és alsó szkennelésnek köszönhetően, hatékony képfeldolgozásra képes, mely a csomagminőség és a címkézés rendkívül megbízható ellenőrzését teszi lehetővé.

forrás: multivac.com2018.04.17