Érdekességek
Kezdőlap > Actuality > Félmilliárdos logisztikai fejlesztést hajt végre a záhonyi Transit-Speed Kft.
ActualityCompany news

Félmilliárdos logisztikai fejlesztést hajt végre a záhonyi Transit-Speed Kft.

Csaknem félmilliárd forint értékű beruházást valósít meg a záhonyi székhelyű, áruátrakással, raktározással, csomagolással, kereskedelemmel és szállítmányozással foglalkozó Transit-Speed Kft. – közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a fejlesztés keretében elsősorban a rakománykezelés hatékonyságát és a gyorsabb árukezelést szeretnék megvalósítani egy, az ömlesztett áruk kezelésére alkalmas szállítószalag-rendszerrel, az ezek csomagolását elősegítő szalagos “Big-Bag” töltőállomással és egy zsákoló mérlegrendszerrel.
A rakodási munkákat három új teleszkópos és egy gumikerekes rakodógép, valamint három villástargonca segítené, és a beruházás keretében elvégzik a rakodóterület aszfaltozását is. A digitális megfigyelő és rögzítő rendszer kiépítésével a vagyonvédelmet erősítené a cég.
A 499 millió forint értékű beruházáshoz csaknem 250 millió forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán keresztül a cég.
A záhonyi térségben tevékenykedő Transit Group cégcsoporthoz tartozó Transit-Speed Kft. a nyilvános cégadatok szerint a 2017-es üzleti évet 2,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 196,6 millió forintot meghaladó adózott eredménnyel zárta, míg 2016-ban árbevétele 2,8 milliárd forint, nyeresége pedig 638,2 millió forint volt.

forrás: MTI 2018. június 14.