Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Gépek > Csomagológép > Új töltősor: 13 ezer palack óránként a Varga Pincészetben
CsomagológépGépekIparágTöltőipar

Új töltősor: 13 ezer palack óránként a Varga Pincészetben

Háromszázmillió forintot meghaladó uniós támogatás és hasonló összegű kamattámogatott hitel segítségével fejleszti palacktöltő kapacitását a Varga Pincészet Kft. mintegy 800 millió forintból.

Varga Péter tájékoztatása szerint a társaság értékesítése az elmúlt hat évben 9 millióról 15 millió palack fölé nőtt. Ez tette szükségessé a minőségi és mennyiségi fejlesztést, amellyel a korábbi óránkénti 9500 palack töltési kapacitást 13 500-ra emelik – közölte a cég ügyvezetője kedden az MTI-vel. A bővítés nagyrészt a vállalkozás badacsonyörsi pincészetében valósul meg 2019 júliusáig a Széchenyi 2020 programban.

A beruházás részeként új öblítő-, töltő- és zárógépeket vásárolnak és a szállítószalagok többségét is kicserélik.

Növelik továbbá az erjesztő- és tárolóteret, valamint új targoncákat is beszereznek – a projekt építést nem tartalmaz. A korszerűsítés, illetve kapacitásbővítés tervezett összköltsége 838 millió forint, amelyhez az önerőn kívül a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) mintegy 309 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást és közel 318 millió forint kamattámogatott hitelt ad – húzta alá az ügyvezető.

Több mint egy évtizede a Varga Pincészet értékesíti Magyarországon a legtöbb palackos bort, 2017-ben 15,5 millió palackot.

A kft. 1993-ban alakult, 200 hektár szőlőültetvénnyel rendelkezik országszerte. A cég feldolgozóüzemeket is működtet, a társaság 186 embert foglalkoztat, 2017-es árbevétele 4,6 milliárd forint volt.

Forrás: MTI-Eco magyarmezogazdasag.hu 2018.06.27