Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Aktualitások > A Bosch a csomagolástechnikai portfoliójának értékesítését tervezi
AktualitásokCsomagológépEseményekGépek

A Bosch a csomagolástechnikai portfoliójának értékesítését tervezi

Új tulajdonos kerestetik a további növekedéshez

  • Szembesülve az átalakítás szükségességével, a Bosch erőforrásainak összpontosítására törekszik
  • A csomagolástechnológia nem Bosch egyik legfontosabb üzletága
  • Nem jelentős a kereskedelmi és technológia szinergia a vállalatcsoporton belül
  • A kkv versenytársak strukturális előnyökkel rendelkeznek
  • A cél az, hogy az összes divízió hozzávetőleg 6,100 munkatársa 15 országban megmaradjon az új tulajdonossal
  • Divízió továbbra is stabil partner marad az ügyfelek számára

Stuttgart, Németország – A Bosch minden stratégiai lehetőségeinek alapos megfontolása után úgy döntött, hogy vevőt keres a csomagológép-üzletágára (PA), pontosabban a Packaging Technology divízió gyógyszerészeti és élelmiszeripari részlegéhez.

A Bosch-csoportnak arra kell koncentrálnia az átalakulást követően, hogy ne okozzanak problémát a szinergiahatások a kereskedelmi és technológiai területeken, amely a Bosch jövőbeli kilátásait megosztaná. A csomagolástechnológia nem része a csoport alapvető tevékenységének. A PA üzletág részt vesz a csomagolóipar szakosodott területeivel kapcsolatos projekt üzleti tevékenységében, a vállalat olyan versenykörnyezetben dolgozik, ahol a kis- és középvállalkozások (kkv-k) jobban tudnak reagálni a kihívásokra, és ezért strukturális előnyökkel bírnak. A Bosch biztos abban, hogy csomagolótechnológiai tevékenységét más alapokra kell helyezni, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy rugalmasabban reagáljanak a csomagológépek piacának sajátos követelményeire. A cég speciális rendeltetésű gépgyártója, a Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH különálló entitás, és továbbra is a Bosch-csoport része marad.

Kilátások

“Ez a döntés lehetővé teszi a Bosch számára, hogy fókuszálhasson a jövő fontos kihívásaira, például a Bosch-csoport átalakítására és megalkotna annak jövőbeni digitalizációs stratégiáját, beleértve az internetes megoldásokat is, és ennek megfelelően hozzákapcsolja erőforrásait” – mondja Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatótanácsának az Energetikai, Épülettechnikai és Ipari Technológiai üzletágért felelős tagja.

“Mind a PA, mind a Bosch előnyösen részesül majd ezen döntésből. Az átszervezett csomagolástechnikai üzletág rugalmasabban képes alkalmazkodni a tipikusan kkv-k piacának eltérő igényeihez, míg a Bosch szabadon összpontosíthatja figyelmét a csoport közelgő mélyreható átalakítására “- teszi hozzá Hartung. Ez a Bosch Csoport stratégiája is, hogy versenyképes módon strukturálja működését. Következésképpen folyamatosan módosítja üzleti területeit, és ebben a kontextusban kell ezt a döntést értékelni.

Kitűnő termékek és növekvő kereslet

Technológiailag, valamint az újszerű megközelítések és a mögötte álló hatékony csapat miatt a Bosch csomagológép kiváló hírnevet élvez a különböző iparágakban, amelyekben alkalmazzák. Innovációi a közelmúltban számos díjat nyertek.

“Én és a kollégáim a PA vezetőségében, biztosak vagyunk benne, hogy ez a jövő üzleti sikere. Mi vagyunk az iparág egyik legnagyobb vállalata, és az általunk választott út egyértelműen iránymutató. Erős és stabil egységként maradunk továbbra is együtt. Az új tulajdonosok mellett a kipróbált és bevált csapatunk továbbra is kiváló gyártási megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, “mondja Dr. Stefan König, a Robert Bosch Packaging Technology GmbH igazgatótanácsának elnöke. “A PA mindig is nagymértékben független volt a Bosch-csoporton belül, és a jövőben képes lesz még jobban reagálni a csomagolóipar követelményeire. Ügyfeleink ezt nagyon értékelik. ”

Üzleti szempontból az elmúlt két pénzügyi év nehéz volt bizonyos PA-egységek számára. Új menedzsment alatt azonban a vállalat kezdett átalakulni, és számos sikert realizálni. Sok business unit ma már jó helyzetben van ahhoz, hogy a növekvő piacokat szolgálhassa. Az elkövetkező években a vállalat növekvő keresletet vár. Számos egyedülálló technikai USP-ével a gyógyszerészeti egység biztatóan fejlődik és növekszik. Az élelmiszeripari egység megerősítette fő üzleti tevékenységét, és tovább kívánja szélesíteni piaci pozícióját.

A PA jelenleg mintegy 6100 munkatársat foglalkoztat a globális csomagolástechnológiákban. Célja, hogy minden kolléga továbbra is a csapatban dolgozhasson az új tulajdonosnak. A munkatársakat és a munkavállalók képviselőit tájékoztatták a döntésről, és a menedzsment folyamatosan naprakész információkat ad az eladási folyamat menetéről.

forrás: bosch-presse.de 2018.06.29

fotó Bosch