Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Gépek > Minden fordulat megbízható
GépekSzállítóeszközök

Minden fordulat megbízható

Az Interroll bemutatja új kúpos elemeit az ívelt görgős szállítópályák számára, amelyek optimális stabilitást tesznek lehetővé.

Az Interroll kúpos hengerek széles skáláját kínálja a görgős szállítópályák íveinek telepítéséhez. Mindegyik kúpos elemből áll, amelyek hengeres acélcsőre vannak préselve.

A görgős szállítópályák íveinek telepítésének részletei nagyon fontosak a sima anyagtovábbítás céljából. A hagyományos kúpos elemek hátránya különösen érzékelhető, ha nagyobb szállítópálya sebességre van szükség, vagy a nem jól tervezett és optimalizáltan telepített görgős szállítópályákat más, nem oda a tervezett anyagok szállítására használják.

Mint a hengeres görgők esetében, a szállított anyagot a 0,8 m / s sebességtől kifelé mozdul el, mivel a centrifugális erő nagyobb, mint a súrlódási erő. A továbbítandó anyag ellentétes erőt fejt ki a kúpos elemekre az ívelt pályagörbe belső sugara irányában (lásd az ábrát). Ha ez hosszú időn keresztül történik, növeli annak kockázatát, hogy az acélcső kúpos elemei elmozoghatnak. Hézagok jelenhetnek meg az elemek között, és / vagy az érintkezhet a hajtóelemekkel, például a PolyVee hevederrel, amely károsodhat.

Ha a kúpos elemeket kívülről szereljük, akkor zavaró élek vagy interferenciapontok jelennek meg a kúp felületén. A zavaró pontok hajlamosak a csomagolóeszköz, a ragasztószalag és az egyéb hulladékok gyűjtésére a szállítópályán, és még a csomagolást is károsíthatják, és lehetetlenné teszik a sima szállítást.

A kúpos görgők változó átmérője két hatással rendelkezik: változó görgősebesség, ami a szállított anyagot az ív közepe felé mozgatja, és súrlódást okozhat, ami statikus töltést hoz létre. Ha nem lehet helyesen földelni az összes alkatrészt; ez gyors elektrosztatikus kisüléshez vezethet. Ez a töltés kellemetlen lehet a felhasználó számára, és veszélyt jelenthet a továbbított anyagra vagy a szállító technológián belüli elektronikára is. Az Interroll ezért ajánlja, hogy a görgős szállítópálya ívek mindig földelve legyenek.

Ennek következtében, a folyamatos termékoptimalizálásának részeként az Interroll innovatív megoldást fejlesztett ki: A kúpos elemek belülről vannak rögzítve, ami megakadályozza az elmozdulás lehetőségét. Ennek a megoldásnak további előnye, hogy nem látható a felhasználó számára. 

A kúpos elemek rögzítése mellett a görgők anyaga is változott. A szürke és fekete kúpos elemek fagyasztásra alkalmasak, és ezért alkalmazhatók azon alkalmazásokban is ahol a hőmérséklet -28 Celsius fok alatt van. A fekete elemek antisztatikus tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Az Interroll teljeskörű tesztvizsgálata azt mutatja, hogy az új megoldás nem csak a problémamentes anyagtovábbítást biztosítja, hanem megbízható is. Ezen megoldás jelenleg az európai piac számára elérhető. A megoldást később Ázsiában és az Egyesült Államokban is elérhetővé teszik majd.

Ez az innovatív megoldás minden RollerDrive sorozathoz és az 1700 KXO és 3500 KXO görgősorhoz elérhető. Ez azt jelenti, hogy minden 50 mm-es átmérőn alapuló kúpos elem 1,8 ° -ban szürke és fekete változatban, valamint 2,2 ° -ban szürke változatban érhető el.

További információk:
Martin Regnet
Interroll (Schweiz) AG
Globális PR Manager
+41 91 850 25 21
media@interroll.com
www.interroll.com

forrás: interroll.com 2018.08.28