Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Iparág > Automata csomagolóvonal webáruházak, logisztikai elosztók számára
IparágLogisztikaMachinePackaging machineVezér

Automata csomagolóvonal webáruházak, logisztikai elosztók számára

Mindenki számára világos, hogy az elektronikus kereskedelem térnyerése megállíthatatlan folyamat. Megállíthatatlan, és nem nélkülözhető, nagyon sok olyan területen jelent meg, ahol eddig még nem.

Mára már nemcsak az élelmiszer vagy háztartásvegyipar és kozmetikai fogyasztási cikkek beszerzése történhet webáruházakban, de ipari termékek, pl. autóalkatrészek, vagy lakberendezési tárgyak, elektronikai alkatrészek, vagy akár gépészeti elemek is.

Azok a kereskedő cégek, akik több termékcsoporttal vagy egy adott termékcsoporttal de nagy volumennel bírnak, kénytelenek olyan csomagolási megoldásokat alkalmazni, ahol a termékek biztonságos csomagolása, azok megfelelő jelölése, nyomon követhetősége, már nem kézi úton történik, hanem a megfelelő automatizáltsággal rendelkező komplett gépsorokkal szolgálható ki.

Az ilyen gépi megoldásokra nyújt megoldást a NEOPOST cég CVP500-as berendezése.

Ez a gép az ellátási láncban szereplő folyamatok közül a csomagolással járó tevékenységeket komplett megoldásként tudja kezelni.

Az első megoldandó probléma, mindig a megfelelő minőségű és méretű doboz kiválasztása, amire a gépsor azt a megoldást, adja, hogy egy előre a gép magazinjába elhelyezett folyamatos laprahajtott HPL anyagból, saját maga szabja ki a megfelelő méretű dobozt. Ennek előnye különösen ott adódik, ahol egy-egy szortimentben, több különböző méretű terméket kell megfelelően csomagolni, és természetesen mindegyikhez más és más méretű dobozt használni.

Automata rendszerek segíthetik a termék megfelelő pozícionálást a dobozokba, vagy kézi ellenőrzés is megoldható!

Természetes, hogy az így becsomagolt termékeke dobozát, le is kell zárni, amire pl. ragasztószalagos zárási megoldást kínál a gyártó cég.

Zárás után, ha szükséges mérlegelési fázis következik, mert egyrészt vagy maga a termék követeli meg ennek a paraméternek a megadását a későbbi munkafolyamatokban, pl. fuvarköltség megállapításhoz, vagy ömlesztett termékek ármegállapításához, de akár bizonyos élelmiszerek tömeg szerinti ármeghatározásához is. Jó szolgálatot tehet, az ellenőrzéshez is a súlymérés, hiszen egy adott adatbázisban lévő súlyadattal tudja összehasonlítani a rendszer az adott termék csomagolását, és ezzel kiszűrni az esetleges hibákat.

A jelölés szintén fontos fázisa ezen dobozoknak, hiszen itt készülhet el pl. a csomagot jellemző szállítási címke, de a termékfeliratok elhelyezése is, különféle vonalkódok, kétdimenzió kódok elhelyezése. És ha már címke és kód, akkor a kamerás, szkenneres ellenőrzés elkerülhetetlen, illetve a további logisztikai műveletekhez elengedhetetlen, pl. útirányválasztáshoz a megfelelő címzett felé, kommissiózáshoz a raktár megfelelő részébe történő szállításhoz, bármilyen további feldolgozáshoz.

A berendezésről több információt a cég weboldalán www.cvp500.com lehet megtalálni!

KA