Érdekességek
Kezdőlap > Packinfo > Environment > Csúcsminőségű PCR vödrökkel a fenntartható megoldásokért
EnvironmentIparágIpari termékekPackagingPackaging materialPackinfo

Csúcsminőségű PCR vödrökkel a fenntartható megoldásokért

Az RPC Superfos számos olyan kezdeményezést vezetett be, amely tovább javítja csomagolási megoldásait a fogyasztó utáni újrahasznosított (PCR – azaz, post-consumer recycled) polipropilénnel.

A vállalat több mint 10 éve dolgozik újrahasznosított anyagokkal, és mára sokféle formájú és méretű PCR vödröt kínál, beleértve a népszerű Paintainer®, SuperCube®, SuperLift® és SuperFlex® tartályokat.

“A fenntartható gondolkodás nem újdonság az RPC Superfos számára, és az újrahasznosított anyagok használata az egyik módja, hogy ezt tegyük” – nyilatkozta Janni Langkjær Pedersen, az RPC Superfos fenntarthatósági kommunikációs igazgatója. „A kiváló minőségű PCR vödrök tökéletesek a festékek, lakkok, építőanyagok és kerti termékek számára. Ugyanilyen fontos, hogy az ebből készült műanyag is tartós, könnyű, terhelhető és jelentősen hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Egy új eljárással az ilyen vödrökben alkalmazott PCR-szint most már nagyon magas lehet, ugyanakkor ez nem befolyásolja azt, hogy a tartályok a célnak megfelelőek maradjanak, és megtartják az optimális teljesítmény biztosításához szükséges mechanikai jellemzőket. Az adott termeléshez használható tényleges PCR-szint nagyon függ az alkalmazástól, ezért az RPC Superfos szorosan együttműködik ügyfeleivel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb megoldást.

“Hosszú utat tettünk meg, mivel újrahasznosított anyagot használtunk, és a nem élelmiszer piacon szerzett széles körű tapasztalatainkkal ügyfeleink számára nagyon kompetens tanácsadóként szolgálhatunk” – magyarázza Stéphane Navoret, az RPC Superfos regionális műszaki igazgatója. „A PCR használata a mechanikai jellemzők ellenőrzése nélkül befolyásolhatja a csomagolás teljesítményét. Az RPC Superfos kifejlesztett egy új eljárást, amely bizonyos esetekben lehetővé teszi számunkra, hogy nagyon magas szintű PCR behordást használjunk. Mindazonáltal alaposan figyelembe vesszük a csomagolás teljesítményét és minőségét, valamint az összes ellátási lánci követelményeket. Fontos, hogy ne ígérgessünk túl sokat, helyesen fogalmazzuk meg a célokat; ez az egyik alapvetően elkötelezett feladatunk, mind nekünk mind partnereinknek. ”

A PCR anyag értékes erőforrás, és az RPC Superfos jelenleg kiterjeszti együttműködését azon szolgáltatókkal akik PCR anyagot tudnak produkálni. Ezen túlmenően a vállalat olyan ügyfelek projektjein dolgozik, mint az RPC PLASgran, az Egyesült Királyság vezető műanyaghulladék-újrahasznosítója és az RPC csoport része, és megfelelő infrastruktúrát dolgoz ki az RPC PP begyűjtés javítására.

Ez a vállalkozás magában foglalja az újrafeldolgozott anyagok, új területen, az élelmiszer-csomagolásban való biztonságos használatának fejlesztését is. Élelmiszer-minőségű PP esetén a PCR általában nagyon jó minőségű, és a forrásnak nyomon követhetőnek kell lennie. Bár ez az iparág számára óriási kihívást jelentő feladat, az RPC Superfosnál számos folyamat vagy eljárások kidolgozását tette szükségessé, az új fenntartható csomagolási megoldások fejlesztésében szerzett szakértelmet,tapasztalatot is felhasználva.

forrás: rpc-superfos.com 2019.04.11