Kezdőlap > Packinfo > Innovation > Fenntartható megoldás a vegyi termékek csomagolásához
InnovationIparágPackagingPackaging materialPackinfoVegyipar

Fenntartható megoldás a vegyi termékek csomagolásához

Az RPC bpi nordipac, együttműködve, a világ egyik vezető vegyipari vállalatával, a Songwon Industrial Co Ltd-del, mely a világ egyik első vegyipari vállalata, amely termékeit 20 kg-os (50% -ban újrahasznosított PE) zsákokba csomagolja.

Az újrahasznosított anyag különféle hulladékáramokból származik, beleértve a használt nyomtatott zsákokat is. A folyamatban, a festékmentesítéshez szükséges összes oldószer is zárt hurkú technológiával folyamatosan újrahasznosítható.

Az új zsákokat sikeresen tesztelték az elmúlt 12 hónapban, annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a Songwon minőségi szabványainak és az ügyfelek igényeinek,a tartósság, a színstabilitás és az anyagmozgatás szempontjából is. Ennek eredményeként folytatja a vállalat a fenntartható csomagolás ezen új formájára történő zökkenőmentes átállást.

„Ez az együttműködés optimális helyzetbe hozza a Songwont, hogy jobban segítsen ügyfeleinknek a fenntarthatósági célok elérésében” – jegyzi meg Cord Manegold, az Additív és Blend részleg Global Business Managere a Songwon-nál.

A Songwon elkötelezett amellett, hogy fenntarthatóbb megoldásokat hozzon létre, miközben folyamatosan törekszik az erőforrások megőrzésére és arra , hogy új üzleti lehetőségeket teremtsen a hasonló gondolkodású cégekkel. „Az RPC bpi nordipac-val olyan innovatív partnerre találtunk, aki támogathat minket a Songwon életképes és fenntartható növekedésének, és jövőképének megteremtésében minden érdekeltünk számára, összhangban bolygónk és a lakosság érdekeivel” – mondja Songwon vezérigazgatója, Maurizio Butti.

Az RPC bpi nordipac vegyipari részlegének Key Account managere, Christian Knappik nyilatkozta: „A Songwon az első olyan vegyipari vállalat, amely a PE zsákjaiban ilyen nagy mennyiségben használ újrahasznosított műanyagot a csomagolóanyagaiban. Örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk szakértelmünket a céggel, és segítünk bővíteni az ilyen technológiák elérhetőségét, hogy hozzájárulhassunk mindannyiunk környezetének megőrzéséhez. ”

forrás: nmpr.co.uk 2019.05.16