Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Machine > Industrial robot > Az Omron LD-250 típusú új mobilrobot
Industrial robotMachineTransportation

Az Omron LD-250 típusú új mobilrobot

Iparágelső megoldás a különböző típusú mobilrobotok egyazon rendszeren keresztüli vezérlésében.

Az Omron LD-sorozatú mobilrobot-kínálatának legerősebb és legújabb tagjaként az új LD-250 típusú mobilrobot akár 250 kg-os terhek mozgatására is alkalmas.

A Flotta Menedzser segítségével, amely az iparágban először teszi lehetővé több, különböző teherbírású mobilrobot irányítását egyetlen rendszeren keresztül, egy rugalmasabb és optimalizált autonóm anyagmozgató rendszer valósítható meg.

Az új LD-250 nagy méretű autóalkatrészek, például erőátviteli blokkok és terjedelmes csomagolóanyagok szállítására használható. Az autonóm anyagmozgató rendszer optimalizálásában segítséget nyújt az iparágelső Flotta Menedzserünk, amely a különböző terhek és kapacitások tekintetében változatos összetételű, akár 100 Omron mobilrobotból álló flottát képes vezérelni, és amelynek a forgalomkezelés, az akkumulátorkezelés és a járművek navigálása lesz a feladata.ld-250 311019 6991x d sol

Az új LD-250 néhány főbb jellemzője:

Nagyobb terhelhetőség és masszívabb szerkezet: a 250 kg-os teherbírású LD-250 az LD mobilrobot-sorozat lenyűgöző tagja.

Az LD-250 strapabíróbb fémborítása ellenáll az esetleges külső behatásoknak és a nagyobb igénybevételt jelentő feladatoknak. Alkalmas például az autóiparra jellemző nehezebb tárgyak (erőátviteli blokkok, ülések vagy kábelkötegek), valamint az élelmiszeriparra jellemző terjedelmesebb csomagolóanyagok szállítására.

Rendkívül változatos flotta: az iparágvezető Flotta Menedzserrel az ügyfelek könnyedén kezelhetik a változatos, akár 100 robotból álló mobilflottákat, beleértve az új LD-250 típust is. A flotta ugyanazon a rendszeren keresztül vezérelhető, így nem kell aggódni a kompatibilitás vagy a teljesítmény miatt.

Gyorsabb befektetés-megtérülés: Az LD-250 lehetővé teszi, hogy az ügyfelek több terhet rakodjanak egy mobilrobotra, így kevesebb utat kell megtenni a nehezebb rakományokkal, ami növeli a befektetés-megtérülést. Az ügyfelek tetszés szerint társíthatják egymással az LD-modelleket, hogy a lehető leghatékonyabb és legrugalmasabb anyagmozgató rendszert hozzák létre.

Testreszabható: az LD sorozat kínálja a leginkább testreszabható mobil megoldást ipari környezetekbe. Az LD-250 könnyedén testreszabható szállítószalagokkal, futárrendszerekkel és adaptív anyagkezelési mechanikákkal, hogy az ügyféligényeknek leginkább megfelelő megoldás szülessen. Az LD-250 emellett azt az Omron által kínált előnyt is biztosítja, amellyel a mobilflották olyan teljesítménynövelő kiegészítőkkel szabhatók testre, mint amilyen a HAPS*1, az oldalsó lézerek és az Acuity*2 vizuális lokalizáció.

Az LD-250 és az Omron TM kollaboratív robotok integrációja emellett új piacot jelent majd a nagy teherbírású „mobil manipulátorok” számára, melyek manipulációs feladatokat is képesek végezni az anyagszállítás mellett.

Az új LD-250 mobilrobot már világszerte elérhető értékesítési irodáinkon keresztül.

*1 HAPS: High Accuracy Positioning System (nagy pontosságú pozicionáló rendszer)

*2 Acuity: A szabadalmaztatott Acuity technológia a „lokalizálás” újabb módszere, amely segít a mobilrobotnak alkalmazkodni a gyakran változó körülményekhez.

forrás: omron.hu 2019.11.15

PACKRADAR-XPO csomagolástechnikai kiállítás - Jelentkezés