Kezdőlap > Packaging > 52 millió eurós beruházással új, korszerű csomagolóüzemet épít a Dunapack Packaging Magyarországon
PackagingSecondary packaging

52 millió eurós beruházással új, korszerű csomagolóüzemet épít a Dunapack Packaging Magyarországon

Az osztrák Prinzhorn csoport tagja, a Dunapack Packaging megkezdte új csomagolóüzeme építésének előkészületeit Dunavarsányban, Budapesttől 15 km-re délre. A tervezett teljes termelési kapacitás eléri az évi 240 millió m2-t.

A döntést jelentős beruházások előzték meg a Prinzhorn csoporthoz tartozó Hamburger Containerboard, Magyarország legnagyobb újrahasznosított kartonpapírgyárának működésében, ahol új erőművet is létesítettek, valamint a Hamburger Recyclingnál, amelyet nemrégiben szereltek fel az ország legmodernebb hulladékválogató sorával. A Prinzhorn csoport eddig megvalósult összes beruházása Magyarországon eléri a 180 milliárd forintot (600 millió eurót), munkavállalóinak száma összesen 1,250 fő. A legkorszerűbb technológiákra épülő új csomagolóüzem Európa egyik legzöldebb és legfejlettebb hullámpapírlemez alapú csomagolóeszközgyártó létesítménye lesz. Kialakítása lehetővé teszi komplex hullámpapír dobozok, például polcra kész csomagolási megoldások gyártását.

Alexander Enzenberg, a Dunapack Packaging divízió ügyvezető igazgatója szerint „Regionális piacvezetőként folyamatos beruházásokkal törekszünk pozíciónk megőrzésére. Létesítményeink mellett munkavállalóink fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk, és nagyon büszkék vagyunk rájuk. Most eljött az ideje, hogy bővítsük termelési kapacitásunkat, ezzel biztosítva azokat az első osztályú szolgáltatásokat, amelyeket ügyfeleink részére eddig is nyújtottunk. A Csepelen, Nyíregyházán és Dunaújvárosban működő magyarországi létesítményekkel együtt a Dunapack Packaging felkészült arra, hogy kiszolgálja és túlszárnyalja ügyfelei elvárásait az elkövetkező évtizedekben is.”

Rasovszky Miklós, a Dunapack Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hozzáteszi: „A legmodernebb, környezetbarát technológiának köszönhetően ügyfeleinket kevesebb energia és egyéb erőforrás felhasználása mellett, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kiszolgálni kiváló minőségű termékeinkkel. Ez tökéletesen illeszkedik a vállalati stratégiánkhoz, amelynek célja a felelős és fenntartható vállalatcsoport működtetése.”

A gyár várhatóan 2021 nyarán kezdi meg működését.

A Prinzhorn csoportról

A Dunapack Packaging (24 hullámpapír csomagolóanyag gyártó üzem 11 országban) az osztrák Prinzhorn csoport része, amely 16 országban összesen 9.800 főt foglalkoztat. A vállalatcsoport Európában az újrahasznosító, csomagoló- és papíripar egyik piacvezetője. 1,9 milliárd eurós éves árbevételével a Prinzhorn csoport Európa harmadik legmeghatározóbb vállalatcsoportja ebben a szegmensben. A családi tulajdonban és irányítás alatt álló vállalat három divízióra tagolódik, amelyek mindegyike működtet termelő létesítményeket Magyarországon. Ezek a Dunapack Packaging (hullámpapírlemez alapú csomagolási megoldások), a Hamburger Containerboard (hullámalappapír-gyártás) és a Hamburger Recycling (másodlagos nyersanyagok gyűjtése és kereskedelme).

forrás: wshungary.hu 2020.01.24