Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Packinfo > Környezetvédelem > Palack-újrahasznosítási rekord Burgenlandból
KörnyezetvédelemPackinfo

Palack-újrahasznosítási rekord Burgenlandból

A PET-palackok feldolgozásával foglalkozó  burgenlandi PET Recycling Österreich GmbH –  amely Soprontól mindössze 25 km-re található Müllendorfban – új rekordot állított fel, hiszen több mint 26 300 tonna PET-anyagot dolgozott fel és hasznosított újra a 2019-es esztendőben. 

A kapacitás növekedését a szelektív gyűjtést támogató lakossági környezet mellett a cég gépeinek felújítása és a legújabb technológiai szabványokhoz igazítása segítette elő. Ezzel a fejlesztéssel a feldolgozóüzem tovább növelte az újrahasznosítandó anyag minőségét, és növelni tudta az átviteli sebességet is – számol be BVZ alapján a Cyberpress.

Christian Strasser ügyvezető igazgató a vállalat modernizációjával kapcsolatban elmondta, hogy az újrahasznosítás kapacitásának növelése azért rendkívül fontos számukra, mert

az osztrák italgyártók folyamatosan emelik palackjaikban az újrahasznosított plasztik arányát, ami fokozza a keresletet a másodlagos műanyagok iránt.

A cégvezető kiemelte, a környezettudatosság szempontjából is örvendetes növekedést a cég fejlesztései mellett a lakosság elkötelezettsége is elősegíti. Ausztriában ugyanis a felmérések alapján négy PET-palack közül három a megfelelő hulladéktárolóba kerül. Christian Strasser szerint azonban a mégoly örvendetes adatokkal sem szabad megelégedni. A vállalat célja, hogy a lakosság segítségével az összes forgalomba hozott  PET-palackot „vissza tudják szerezni”, és ezzel erőforrásokat takaríthassanak meg a jövő nemzedéknek.

forrás: elobolygonk.hu 2020.02.06


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com