Érdekességek
Kezdőlap > Packaging > Design > Itt az ökobarát fogkrémes tubus
DesignPackagingPackaging material

Itt az ökobarát fogkrémes tubus

Nem kell hozzá doboz sem.

Egy tudományos projekt keretében létrehozták a mindannyiunk számára ismerős fogkrémcsomagolás környezetbarát alternatíváját, a Coolpaste-et. A cél egy olyan tubus kialakítása volt, amely szállítás közben és a boltok polcain is fenntartható módon nyújt védelmet a benne tartalmazott paszta számára.

A projekt keretében a Colgate egyik fogkrémjén tesztelték a csomagolást.

Nem elég, hogy az új tubus kialakítása környezetbarátabb lett, még a rá felvitt grafikai elemek is a projekt célját tükrözik. Az egyik legfontosabb vívmány, hogy a termék minőségének csorbulása nélkül sikerült leszámolni a papírdobozzal. Ez könnyebbé tette a terméket, csökkentette a hulladék mennyiségét, és az egyszerűsített márkanév a kémiai tinták használatát is feleslegessé tette.

A Coolpaste esetében a dobozzal többek között azért lehetett leszámolni, mert a tubus a végső formájában felaggatható kialakítást kapott. A téglalap alakú csomagolásra mostanáig részben azért volt szükség, mert a boltok polcain csak ilyen formában lehetett stabilan egymásra helyezni a termékeket, az új dizájn azonban a dobozok használatát feleslegessé teszi.

Nem mellékes megjegyezni még, hogy a tubus újra feldolgozható, illetőleg biológiailag lebomló anyagból készül.

forrás: storeinsider.hu 202.01.03

Fotó: Creative Package Design Gallery