Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Aktualitások > Egyesült erővel a Box Print – FSD Packaging Kft.
AktualitásokCsomagolóanyagÉlelmiszerFogyasztási cikkHónap cége

Egyesült erővel a Box Print – FSD Packaging Kft.

Erőforrásokat és tapasztalatokat egyesített két magyar tulajdonú csomagolóanyagokat gyártó nyomda. A Box Print Kft. hat hónapos előkészítést követően 2016 júliusában többségi tulajdonrészt szerzett az FSD Packaging Kft.-ben. Idén januárban pedig az FSD Packaging beolvadt a Box Printbe. A társaság neve a beolvadás után Box Print – FSD Packaging Kft. lett. A névváltoztatás kifejezi, hogy az új menedzsment a tranzakciót követően mindkét nyomda hagyományaira, üzleti sikereire épít.

A Box Print – FSD Packaging az FMCG szektornak, valamint mezőgazdasági, és egyéb ipari gyártó cégeknek szállít be különböző csomagolóanyagokat. A Körösladányban működő üzem 49 fő álladó munkatársat foglalkoztat, a dunaharaszti nyomdában pedig 73-an dolgoznak.

A beolvadást követő időszakra alaposan felkészültek a tulajdonosok, gyorsan felállt az új menedzsment struktúra, a folyamat során új pozíciók is létrejöttek: minőségirányítási vezetőt, HR vezetőt, valamint exportért felelős vezetőt neveztek ki. A két telephely összehangolt működését segítendő fejlesztetették az informatikai rendszert és folytatódtak a technológiai fejlesztések is.

A cég szokatlanul széles termékszortimenttel rendelkezik; öntapadó címkék, bliszterkartonok, faltkarton csomagolóanyagok, ofszet kasírozott dobozok, termékek, kereskedelmi displayek, POS és POP termékek fejlesztésével és kivitelezésével is foglalkoznak. Megoldásaikkal részben a nagyvállalati szektort szolgálják ki; termékeik a világ 30 országában vannak jelen az áruházak polcain. Ugyanakkor a hazai kkv-k igényeinek megfelelően kisebb szériákban is gyártanak.

Büszke vagyok rá, hogy a megbízók szempontjából zökkenőmentesen zajlott a tevékenységeink összefésülése a beolvadást követően. Fontos szerepe volt ebben a tudatos szervezetfejlesztésnek, és annak, hogy a munkatársaink példás együttműködési készségről tettek bizonyságot. – hangsúlyozta Fazekas Attila, a Box Print – FSD egyik ügyvezetője.

A Box Print – FSD Kft. az év elején megkapta a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványát, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. A tanúsítás azt jelzi, hogy a céggel való üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

Az, hogy a Bisnode független szakértőként ismerte el cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt és arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a Bisnode tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon. A Bisnode minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adatai, a cégbíróság, a NAV és más hatóságok adatai mellett számításba veszik még a mérlegadatokat és az eredmény-kimutatásokat is. A Bisnode beépíti a minősítésbe az is, hogy az adott vállalkozás milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. Így került kiválasztásra cégünk is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike. – mondta el Palik Endre ügyvezető, aki az FSD Packaging alapítója volt, és a beolvadást követően továbbra is a menedzsment tagjaként erősíti a csapatot.

A Box Print – FSD Packaging kiállítóként részt vett az Interpack 2017 Düsseldorf kiállításon, a szakma egyik legnagyobb seregszemléjén május 4-10. között. A rendezvényen elsősorban a nemzetközi piacszerzésre, új kapcsolatok építésére koncentráltak.

További információ:

Gerely Gábor

+36 20 4745 877

gabor.gerely@boxprint.hu
www.boxprint.hu