Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Aktualitások > Új nyomdaüzemet avattak Békéscsabán
AktualitásokCsomagolásCsomagolóanyagÉlelmiszerEseményekIparágTöltőipar

Új nyomdaüzemet avattak Békéscsabán

Felavatták a Marzek Etiketten+Packaging osztrák cég új, flexibilis csomagolóanyagot előállító üzemét csütörtökön Békéscsabán.Az új üzem M-Flexilog Kft. néven fog működni, a gyártóegységet a Marzek csoport már meglévő üzeme, a Marzek Kner Packaging Kft. szomszédságában hozta létre.
A most átadott üzemmel lezárul a Marzek csoport több éves beruházási projektje, amelynek teljes költsége meghaladja a 11 millió eurót. A projektet a magyar kormány kiemelt beruházássá minősítette, és 3 millió euró támogatásban részesítette.
A beruházás 120 új munkahelyet teremt a következő időszakban.A zöldmezős beruházás keretében felépítettek egy 8500 négyzetméter alapterületű üzemet, amelyet a legmodernebb, különféle flexibilis csomagolóanyagok gyártására alkalmas gépekkel szereltek fel.

Békéscsaba, 2017. szeptember 14.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az M-Flexilog Kft. csomagolóanyag-gyártó üzemének átadásán Békéscsabán 2017. szeptember 14-én.
MTI Fotó: Rosta Tibor

A 25 ezer négyzetméteres gyártótelepen magasraktárat is építettek, ami egyszerre 8000 raklap áru tárolására alkalmas. A fejlesztés a legmodernebb környezetvédelmi és energia-visszanyerő rendszerekkel egészült ki.
Az átadási ünnepségen Magyar Levente,a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára azt emelte ki, hogy a magyar emberek nagyon sokat tettek azért, hogy a külföldi tőke egyre nagyobb mértékben telepedjen meg Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy a befektetési ügynökség 2010-ben még mindössze 6 beruházási szerződéssel rendelkezett, míg 2016-ban már 71-gyel, a beruházások értéke pedig 0,2 milliárd euróról 3,2 milliárd euróra nőtt.

  Kiemelte, hogy a projektek során létrehozott munkahelyek száma a 2010. évi 1067-ről tavaly már 17 647-re emelkedett.
Michael Wareka, a családi tulajdonban álló Marzek cégcsoport elnöke elmondta, hogy a cég sikeresen működik Békéscsabán 2005 óta, amikor megvette a nagy hagyományokkal rendelkező Kner vállalatot. Az elmúlt 12 évben a Marzek Kner Packaging Kft. 17 millió eurót fektetett be.
A Marzek csoportnak Ausztriában, Magyarországon és Ukrajnában működnek üzemei, összesen 650 dolgozót foglalkoztatnak, és 2016-ban 56 millió eurós forgalmat bonyolítottak le.

forrás: mti.hu 2017.09.15