Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Machine > Barcode - RF-ID > Hatékony és megbízható kézi vonalkód-ellenőrző
Barcode - RF-IDCoding marking labellingGyógyszerIparágMachine

Hatékony és megbízható kézi vonalkód-ellenőrző

A 2019. február 9-ig bevezetésre kerülő, az Európai Unió legújabb, a vényköteles gyógyszerekre vonatkozó rendelete kapcsán a gyógyszeripari gyártókra még nagyobb feladat hárul, hisz nemcsak az egyedi kódolásról kell gondoskodniuk, hanem a manipulálás ellenes csomagolásról is.

Egyes vállalatoknál a kódminőség-ellenőrzés már nemcsak belső igényként jelentkezik, hanem egyre inkább mint elvárás és kötelező előírás jelenik meg a mindennapokban. A termékek megfelelő azonosításához és az ellátási lánc folytonosságához használt vonalkódok ellenőrzése kulcsfontosságú kérdéssé vált a gyártás számára.

A gyártási folyamat során nem elég kóddal ellátni a terméket és a csomagolást, hanem annak olvashatóságát, megfelelőségét, minőségét is folyamatosan biztosítani kell. A speciális eszközökkel megvalósított kódminőség-ellenőrzés lehetővé teszi, hogy már a kódgyártást követően – akár szúrópróba segítségével is – kimutathatók legyenek a jelölés előállításának hibái.

Az előírások értelmében számos információt kell megbízhatóan gyűjteni a termékről

Az előírások értelmében számos információt kell megbízhatóan gyűjteni a termékről

Az új rendelet alapján az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek külső csomagolásán olyan egyedi azonosítót kell elhelyezni, amely tartalmazza: a termék azonosítószámát, egyedi sorszámát, a lejárati dátumot, a batch-számot. Ezzel az egyedi azonosítóval kiszűrhetők lesznek a hamisított gyógyszerek, és elkerülhető lesz a legális ellátási láncba való bejutásuk.

A Microscan LVS-9580 nagy teljesítményű kézi vonalkód-ellenőrző kiváló megoldás a vonalkódok ellenőrzésére az ISO/IEC, ANSI, GS1 és UDI szabványoknak megfelelően. Nagy felbontású, 5 megapixeles kamerájával az eszköz képes olvasni és elemezni a lineáris (1D-s) és a kétdimenziós (2D-s) kódokat 76,19mm×57,15 mm-es területen. Az 1D-s és 2D-s közvetlenül a felületre vitt jelölések (DPM) 44 mm×44 mm-ig ellenőrizhetők a MIL-STD-130, ISO és GS1 szabványok szerint. Az LVS-9580 különböző alapanyagú termékeken is alkalmas a vonalkódok beolvasására és ellenőrzésére, például műanyagokon, NYÁK-lapon, fémen, kartonon és szállítási konténereken.

A Microscan LVS-9580 nagy teljesítményű kézi vonalkód-ellenőrző a legkülönbözőbb feltételek mellett is kiválóan alkalmazható (forrás: Vonalkód Rendszerház)

A Microscan LVS-9580 nagy teljesítményű kézi vonalkód-ellenőrző a legkülönbözőbb feltételek mellett is kiválóan alkalmazható (forrás: Vonalkód Rendszerház)

A bemutatott termékkel és minőség-ellenőrző szolgáltatásokkal ideje korán javíthatók a minőség-ellenőrzés során előforduló hibák, ezzel elősegítve, hogy az előállított kódok a későbbiekben is biztonsággal olvashatók legyenek. Naprakész ismeretekkel mindig a legmegfelelőbb megoldást lehet megkeresni a felmerülő minőség-ellenőrzési feladatokra.

Az LVS-9580 fontosabb jellemzői
 • – illesztő funkció alkalmassá teszik a látómezőnél nagyobb vonalkódok leolvasásához
 • – ideális több gyártósoros termeléshez és raktározási rendszerkörnyezethez
 • – mindössze 47 dkg súlyú
 • – áramellátását a 3 m-es USB 2.0 kábel biztosítja
 • – a nyomtatott vonalkódokat az ISO/IEC, ANSI, GS1 és UDI nyomtatási minőségszabványok szerint ellenőrzi
 • – a DPM jelöléseket az ISO, MIL-STD-130 és GS1 szabványok szerint ellenőrzi
 • – Multi-Sector opció segítségével egyszerre ellenőrizhető az egy címkén található több vonalkód is
 • – 21 CFR Part 11 megfelelősség
 • – 15 nyelvet támogat, valamint lehetőség van továbbiak hozzáadására
 • – minőségi adatjelentés készíthető auditálási célokra
 • – NIST által lekövethető kalibrált standard megfelelőségi tesztkártyával a rendszer kalibrálásához

Az eszköz ideális gyártósori termeléshez és raktározási környezethez. Segítségével több ponton is elvégezhető a vonalkód-ellenőrzés

Az eszköz ideális gyártósori termeléshez és raktározási környezethez. Segítségével több ponton is elvégezhető a vonalkód-ellenőrzés

forrás: gyartastrend.hu Vonalkód Rendszerház  2017.07.26