Kezdőlap > Actuality > Gáspár Pack Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata
ActualityCompany newsMachineOrganizationPackaging machinePackinfo

Gáspár Pack Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata

Gáspár Pack Kft. sajtóközlemény 2022.08.31.

A Gáspár Pack Kft. 2021.10.21-én támogatói döntésben részesült a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01399 azonosítószámú projekt keretében, ahol 64,29 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. Jelen pályázat célja a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés megvalósítása volt. A fejlesztés megvalósítására Kozármislenyen került sor.

A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósult meg, melyben eszközbeszerzésre és ingatlan beruházásra került sor.

A GÁSPÁR-PACK Kft. tevékenységi köre a speciális rendeltetésű gépek gyártása, ezen belül elsősorban a csomagológépek gyártása és fejlesztése. A társaság vezetősége legalább 25–30 éves csomagológép fejlesztési és gyártási tapasztalattal rendelkezik. A jövőszemléletüket tükrözi a folyamatos gyártmány és gyártásfejlesztés, valamint zöldövezeti teljesen új kivitelezésű korszerű csomagológépgyár és a 2003-ban üzembehelyezésre került gépfejlesztő, és prototípus gyártó üzemegység. A mai igényeknek megfelelő csomagolástechnika magába foglalja a gazdaságosabb környezetbarát csomagolóanyag igényt, fejlett technológiát, valamint magas szintű automatizáltságot és hatékony teljesítményt. Céljuk, hogy a világpiacon történő fejlődéssel lépést tudjanak tartani, melynek érdekében szükséges a termelékenységet és versenyképességet növelő beruházás.

A vállalkozás sikerrel pályázott az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP Plusz-1.2.1-21 kódú pályázati kiírásra, melynek keretében az 91 845 210 forint összköltségű projekt megvalósításához 27 553 563 forint önerő biztosítása mellett, 64 291 647 forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Az európai uniós támogatás segítségével modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés valósult meg vállalkozás kozármislenyi, Vadvirág utca 7. szám alatt található telephelyén. A projekt keretében a telephely és gyártócsarnok épület fejlesztési munkálatai, napelemes rendszer telepítése valósult meg, továbbá beszerzésre került egy MM-850E típusú CNC megmunkálóközpont, valamint egy SFM-760 típusú CNC marógép.

 

 A pályázat 2021.11.02 és 2022.07.15 közötti időszakban, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

További információ kérhető:

Gáspár Csaba, ügyvezető

+36 72 371 935, g-pack@g-pack.hu

www.g-pack.hu