Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Gépek > Csomagológép > A Martini cég által készített csomagoló berendezés 10%-kal gyorsabb csomagolást és tökéletes lezárást ért el
CsomagológépÉlelmiszerGépekIparágVezérlések

A Martini cég által készített csomagoló berendezés 10%-kal gyorsabb csomagolást és tökéletes lezárást ért el

Az Omron Sysmac gépvezérlőkkel és NX-TC hőmérséklet szabályozókkal.

Nincs több leállás a fóliacsere miatt. A Martini új HFFS (Vízszintes formázó-töltő-záró) rendszere nem csak 10%-kal gyorsabb munkára képes, hanem egyúttal lehetővé teszi a csomagolófóliák gépleállás nélküli automatikus cseréjét, amellyel időt és alapanyagot takarít meg. Ez részben az Omron új NJ501-1400 Sysmac gépvezérlőjének köszönhető, amely a közelmúltban felváltotta a Martini népszerű MLV130 rendszeréhez szükséges két, különálló vezérlő szerepét, így biztosítva a rendszer egységes vezérlését. A rendszer már kettős lezárófejjel, Long-Dwell profillal és volumetrikus adagolóegységgel rendelkezik a gyors, pontos mérés elérése érdekében.

A legmagasabb minőségű zárás

Egy új Omron hőmérséklet szabályozónak köszönhetően a rendszer képes rövidebb idő alatt elérni a lezáráshoz szükséges megfelelő hőmérsékletet, valamint képes fenntartani azt a teljes folyamaton belül, mint az elindítás és leállítás, vagy a gyártási sebesség megváltoztatása. A magas minőségű lezárás egyre nagyobb kihívássá válik ahogy egyre több fenntartható csomagolási módszer lép életbe, amelyek között vékonyabb műanyag fóliáktól kezdve a többrétegű csomagolásokon át egészen az öko-csomagoláshoz szükséges újrahasznosítható fóliákig számos új anyag található meg. Az új Omron hőmérsékletszabályozónak köszönhetően ezek már nem is tűnnek olyan nagy kihívásnak, mert így kevesebb időt vesz igénybe a megfelelő lezárási hőmérséklet elérése és annak megtartása is.
„A csomagolások lezárásának minősége a megoldásunk kulcsfontosságú előnye” mondta Francesco Gusson, az Elektronikai részleg főmérnöke. „Az Omron NX-TC hőmérséklet szabályozójának specifikus algoritmusa lehetővé teszi, hogy olyan gépet biztosítsunk ügyfeleink számára, amely a legmagasabb minőségű zárást nyújtja a meleg laminálást igénylő csomagolófóliák széles választéka esetében is.”
  • 10%-kal gyorsabb HFFS csomagolás
  • Fóliacsere leállás nélkül
  • 30%-kal alacsonyabb energiafogyasztás
  • a legmagasabb minőségű zárak – az öko fóliák esetében is
  • A karbantartási költségek jelentős csökkenése
  • A már bizonyított VFFS vezérlőn alapul

forrás: omron.eu  2018.12.04

PACKRADAR-XPO csomagolástechnikai kiállítás - Jelentkezés