Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Packinfo > Környezetvédelem > Csökkenti csomagolóanyag-felhasználását és számos, egyszer használatos műanyag terméket vezet ki kínálatából az ALDI
KörnyezetvédelemPackinfo

Csökkenti csomagolóanyag-felhasználását és számos, egyszer használatos műanyag terméket vezet ki kínálatából az ALDI

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. számos lépéssel kívánja csökkenteni a műanyag felhasználást üzleteiben. A vállalat az újrahasznosítás világnapján bejelentette, hogy „Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani” szlogen alatt futó intézkedéscsomagjának részeként 2025-re a saját márkás termékek esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni. Ugyanígy 2025-ig az áruházlánc 15%-kal csökkenti a csomagolóanyag felhasználását a 2020-as bázisévhez képest.

Az áruházlánc vállalati felelősségvállalási alapelveinek részeként folyamatosan foglalkozik a “fenntartható csomagolás” témájával. Az ALDI a kenyerek és péksütemények, a hús, a gyümölcs és a zöldség boltokba történő szállítására többnyire már most is többször használatos ládákat alkalmaz, a gyümölcsöket és zöldségeket –amennyiben lehetséges – csomagolás mentesen kínálja. Ezzel párhuzamosan figyelembe veszi azt is, hogy mely élelmiszereket kell megvédeni a környezeti hatásoktól, hiszen csomagolás nélkül számos termék gyorsabban romlik, így pedig az élelmiszer hulladék mennyisége nőne, ezért a vállalat egy átfogó és valóban fenntartható megoldáson dolgozik.A diszkontlánc a textiltermékek esetében is törekszik a felhasznált csomagolóanyagok csökkentésére, azonban itt is fontos a termékek védelme a külső hatásoktól, hiszen egy-egy árucikk sokszor nagyon hosszú utat jár be, mire az üzletek polcaira ér.

Az ALDI Magyarországon már 2018-ban is számos intézkedést vezetett be a kevesebb csomagolóanyag-felhasználás érdekében, így például többször használatos dobozokat alkalmazva csak a zöldség-gyümölcs esetében 4000 tonnányi kartonpapírral kevesebbet vett igénybe a tavalyi év során, mint egy évvel korábban. 2019 eleje óta a bio banán csomagolás nélkül érkezik az üzletekbe, amely mintegy 3,5 tonnányi műanyag hulladék csökkenést jelent éves szinten.

A műanyagok felhasználását csökkentő stratégia részeként az ALDI Magyarországon még 2019-ben kivezet kínálatából számos, egyszer használatos műanyag terméket, többek között a műanyag evőeszközöket, poharakat, tányérokat és szívószálakat,továbbá tervezi a műanyag fültisztító-pálcika esetében a műanyag helyettesítését alternatív anyaggal.

Ezzel párhuzamosan a vállalat megszünteti az „Azon melegében” látványpékségeknél az egyszer használatos műanyag kesztyűk elérhetőségét is:legkésőbb 2019 végéig eltűnnek ezek a kesztyűk az üzletekből, a vásárlók a pékárukat fém fogóeszközzel vehetik majd le a pultról. A fenti intézkedés következtében újabb mintegy 2,5 tonnányi mennyiséggel csökken majd az ALDI műanyag-felhasználása.

forrás: aldi.hu 2019.03.18


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com