Érdekességek
Kezdőlap > Packinfo > HR > Prof. Dr. Peter Hofmann a KUKA igazgatótanácsának új tagja
HRIndustrial robotMachinePackinfo

Prof. Dr. Peter Hofmann a KUKA igazgatótanácsának új tagja

A technikai témák szakértőjeként prof. Dr. Peter Hofmann 2019. november 1-től főmérnöki beosztásban a KUKA Részvénytársaság Igazgatótanácsának új tagja.

„Átfogó műszaki ismereteinek köszönhetően Peter Hofmann ideális személy, amikor a KUKA Igazgatótanácsának bővítéséről van szó” – jelentette ki Dr. Andy Gu, a KUKA AG felügyelőbizottságának elnöke. „Reméljük, együttműködésünk sikeres lesz” – tette hozzá Peter Mohnen, a KUKA AG ügyvezető igazgatója: „Peter Hofmann személyében egy olyan elismert műszaki szakértő csatlakozott a KUKA csapatához, aki széleskörű iparági tapasztalatokkal rendelkezik. A Igazgatótanács kibővítésével a műszaki és az innovációs kérdések még inkább hangsúlyos szerepet kapnak tevékenységünkben.”

Peter Hofman korábban a bajorországi Neutraublingben a Krones AG alelnökeként kutatási, fejlesztési és digitalizálási tevékenységekkel foglalkozott. A Stuttgarti Egyetemen légiközlekedési és űrhajózási,valamint informatikai tanulmányokat folytatott. Miután informatikából doktorált, szakmai karrierjét Sindelfingenben, a Daimler-Benz AG fejlesztőmérnökeként kezdte. Számos pozíciót töltött be, így műszakilag magas szintű termékek fejlesztéslében és gyártásában nemzetközi téren átfogó ismereteket szerzett. 2003-ban a Drezdai Műszaki Egyetemen az autóipari mechatronikai rendszereket oktató tiszteletbeli professzor lett.

Dr. Hofmann 2005-ben automatizálási technikával kezdett foglalkozni. Ingelfingenben a Bürkert GmbH & Co KG műszaki vezetőjeként vezérlő- és szabályozó részegységek fejlesztéséért volt felelős. 2010 és 2017 között Esslingenben, a Festo AG-nál dolgozott. Alelnökként a vállalat új folyamat-automatizálási egységének létrehozásáért felelt. Az új üzleti egység sikeres kiépítését követően Dr. Hofmann 2013-tól 2017-ig a Festo AG globális kutatással és fejlesztéssel foglalkozó alelnöke volt.

Dr. Hofmann sváb származású, nős, 1964-ben született a baden-württembergi Tuttlingenben.

forrás: kuka.com 2019.11.01