Kezdőlap > Uncategorized > Meddig lesz a doboz doboza dobozban?
Uncategorized

Meddig lesz a doboz doboza dobozban?

Az online beszerzések nem csak a szállítással járó jelentős levegőszennyezés, a rengeteg felesleges csomagolás miatt hagynak sokszor rossz szájízt a környezetért felelősséget érző fogyasztóban. A vásárlók elégedetlensége ezen a területen is változást hozhat.

Egyre több minden mutat arrafelé, hogy a mostani csomagolási irányzatok nem találkoznak a cégek, fogyasztók és a szélesebb környezet megváltozott elvárásaival. A fogyasztókat zavarják a nehezen kezelhető és nem újrahasznosítható csomagolások, a csomagolási hulladék ráadásul jelentős környezeti kihívást jelent – írja a Portfolio.

A DHL friss elemzése szerint az elmúlt évtizedben jelentős növekedést tudhat maga mögött a globális csomagolóipar, részben az éves szinten 25%-os növekedést mutató, határon átnyúló e-kereskedelemnek köszönhetően. Ugyanakkor iparági szinten jelentős kihívást jelent a csomagolás optimalizálása:

egy konténernek például átlagosan 24%-a üres, egyes e-kereskedelmi kategóriákban a csomagok 40%-a levegővel teli.

Ennek elkerülését célozza például a Metrilus megoldása, amely kamerákkal segít megbecsülni a termékek pontos súlyát és méretét, hogy a szállítás és a tárolás észszerű csomagolásban, hatékonyan történjen.

A logisztikai iparág rengeteg műanyagot használ, például a raklapokon lévő áruk védelme érdekében. A környezettudatos fejlesztés igénye egyre több alternatív megoldást hoz létre: ilyen például a szálerősítésű fólia, vagy azok a vízalapú kötőelemek, amelyek fóliák használata nélkül képesek a raklapokon tartani a kartondobozokat.

A rohamos ütemben terjedő online ételvásárlás szintén speciális csomagolásokat igényel. Egyre több szereplő dolgozik azon, hogy a hőmérséklet-érzékeny árukra is létezzenek újrahasznosítható és optimális hőmérsékletet biztosító tárolók.

Az okoscsomagolásokat – amelyek például érzékelni tudják a hőmérséklet vagy a páratartalom változásait – egyelőre elsősorban a nagyobb értékű áruknál használják. Az ilyen típusú technológiák költsége ugyanakkor egyre csökken, ami elősegítheti a szállítás során keletkező károk megelőzését.

forrás: elobolygonk.hu 2020.02.24


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com