Kezdőlap > Packinfo > Environment > Pulp – a környezetbarát csomagolás
EnvironmentPackagingPackaging materialPackinfo

Pulp – a környezetbarát csomagolás

Talán sokak számára ismeretlen még a papírpépből készülő csomagolás, de egyre több gyártó ismeri fel tagadhatatlan előnyeit.

A pulp kifejezés angolul pépet jelent, így az már kikövetkeztethető, hogy valamilyen pépesítő megoldással dolgozik a gyártósor. Környezetbaráttá attól válik, hogy az alapanyagot újrahasznosított hulladékpapír adja, ráadásul a kész terméket is újra fel lehet használni, miután az a hulladékok közé került – ismerteti a Hessepack.

A papírpép/pulp csomagolás előnyei:

  • Környezetbarát alapanyag, gyártási folyamat és végtermék. Az előállításhoz  szükséges víz is újra felhasználható,
  • törékeny termékek csomagolására is alkalmas, mivel minden külső behatástól megvédi azokat.
  • a papírpépből készült csomagolóanyagok előállítási költsége jóval alacsonyabb a műanyag alapú EPS-csomagolásnál.
  • a megfelelő gépekkel egy vállalkozás akár évi 800 tonna hulladékpapírt is felhasználhat környezetbarát csomagolóanyagok gyártására.
  • a papírpépből készült csomagolóanyagok könnyűek, nem igényel nagy teherbírást a szállításuk,

A technológia papírpoharak, papírtányérok, dobozok, de tojástálcák előállítására is alkalmas. Ezenkívül számos másféle csomagolóanyag is elkészíthető vele, és mivel tökéletesen megvédi a termékeket a külső behatásoktól, akár elektronikai eszközökhöz is ideális választás lehet.

A folyamatosan változó gazdasági életben egyre inkább előtérbe kerülnek az újrahasznosítható csomagolóanyagok. 2021-től Magyarországon is betiltják a műanyag csomagolóeszközök és -anyagok használatát, így egy pulpgép kiváló lehetőséget jelenthet a vállalkozások számára a környezetbarát alternatívák megalkotására és legyártására.

forrás: elobolygonk.hu 2020.04.16