Kezdőlap > Machine > Industrial robot > A ROI meghatározása a raklapozási tevékenységet végző kobotok esetében
Industrial robotMachine

A ROI meghatározása a raklapozási tevékenységet végző kobotok esetében

Amikor a gyártósoron mérlegelik a UR kobotokkal végzett raklapozási megoldásokat, a beruházási megtérülések kiszámítása elengedhetetlen, mivel így megtudhatja, hogy szükséges-e a befektetés vagy sem. Azoknak, akik a Universal Robots együttműködő robotjaival szeretnék a raklapozási feladatokat elvégezni, összegyűjtöttük az összes kulcsfontosságú információt, amelyekre a megtérülés kiszámításhoz szükségük lehet.

Fontos meghatározni, hogy az együttműködő robot működni fog-e az Ön egyedi raklapozási tevékenységeit illetően. Ez bizonyos esetekben bonyolultabbá válik, olyan raklapozási változók miatt, mint például a termék súlya, ciklusideje, a raklap magassága, mintája és a különböző termékek száma a gyártósoron.

A ROI érték kiszámításakor a következő tényezőket kell figyelembe vennünk:

Komponensek árai: A legegyszerűbb formában, kivéve a robotokat, kiváló minőségű alkatrész csomagokat talál (pl. gripperek, raklapozási szoftverek, szenzorok, alap váz) körülbelül 10-12.000 Euróért (11-13.000 dollárért).

 

A robotok ára szükséglettől függően változik, de a legvalószínűbb, hogy a UR10 CB3 széria UR16e-ig terjedő listaárait fogja megnézni, amelyek elérhetőségük és hasznos terhelhetésük miatt a raklapozásra legalkalmasabb UR kobotok

 

Mérnöki költségek: A mérnöki költségek első pillantásra bonyolultabbnak tűnhetnek. Három fő kategóriába lehet sorolni ezeket:

  • A telepítési költségek projektenként változnak, a meglepetések elkerülése érdekében, a Universal Robots a UR+ hitelesített raklap csomagban, az alkatrészeket és beállításokat tesztelte és jóváhagyta. Egy tapasztalt automatizálási mérnök 1 nap alatt képes kell, hogy legyen a raklapozási felszerelést telepíteni.
  • Biztonsági értékelés: Minden komplett ipari rendszernek biztonsági értékelésre van szüksége az alkalmazandó szabványok, tanúsítványok és rendeletek miatt. A legtöbb gyártó vállalat képes ezt belsőleg kezelni, azonban az integrátorok UR-ökoszisztémája ezt a szolgáltatást általában külön vagy egy teljes ajánlat részeként kínálja.
  • A programozás és az újra programozás: Minden UR robothoz tartozik raklapozási program, ami csak a raklapozási útmutatóhoz elegendő. Azokban az esetben, ha több mint egy termék van gyártósoronként vagy gyakran frissül új termékekkel a paletta, vagy ha a kért raklapmintázat különleges, esetleg ha a ciklusidő miatt a robotnak több dobozt kell kiválasztania egy mozdulat alkalmával, abban az esetben vannak olyan raklapozási szoftverek,mint például a Rocketfarm Pallyhandles amelyek, ezeket az eseteket automatikusan kezelni tudják.

Képzés:

  • Az üzemeltetők képzési költségei korrelálnak a használat egyszerűségével. Általában véve egy kezelőnek képesnek kell lennie arra, hogy normál üzemmódban elindítsa és leállítsa a raklapozási folyamatot. Továbbá arra kell felkészítenie a robotot, hogy egy váratlan leállás után ott folytassa a munkát, ahol abbahagyta.

A termelési terület átszervezése:

  • Az együttműködő robotoknak meg van az a nagy előnye, hogy lényegesen kisebb a helyigényük, mint bármely szokásos robotnak. Tapasztalataink szerint egy raklapozási tevékenységet végző UR robot ritkán igényel jelentős változtatásokat a gyártósoron.

A telepítés során felmerülő leállási idő

  • A UR raklapozási tevékenységet végző robot telepítése során a leállási idő könnyen elkerülhető némi alapvető tervezéssel, mivel a robot együttműködési jellege miatt a kezelési és telepítési munkák egyszerre elvégezhetők a gyártósor végén.

Műszakok száma:

  • Általában az együttműködő raklapozási tevékenységet végző robotok mellé továbbra is szükség van egy kezelőre a raklapok cserélése és a munkafolyamat felügyelése végett, ezáltal az „utolsó kezelő” cseréje sokkal drágább, mint a „második utolsó” helyettesítése, mivel a raklapot körülvevő összes műveletet teljesen automatizálni kell.

A robotok tartóssága:

  • A UR ígérete legalább 35 000 óra, ami körülbelül négy év 24/7 órás munkavégzést jelent, hiszen a dedikáltan raklapozásra fejlesztett szoftverek használata sokkal simább robotmozgást tesz lehetővé és kevesebb repedést, valamit hosszabb élettartamot eredményez a robot számára. Egy gondosan kezelt robot élettartama könnyen meghosszabbítható.

A működés költsége:

  • Javasolt, hogy egy UR robottal vegye igénybe az éves szervízszolgáltatást, és a vákumgripperek szivacsát időnként cserélje le. Ezt házon belüli személyzettel is meg tudja tenni, de ki is szervezheti egy szolgáltatónak. Az energiaköltség szempontjából egy UR10 kb 0,35 kW energiát fogyaszt egy program futtatása közben. A 35 000 órás élettartam alatt ez a 12,250 kW/h-t tesz ki. Az Egyesült Államokban a kW/h átlagára közel 13 cent, ami körülbelül 1600 dollárt (1430 eurot) eredményez.

Alternatív álláshirdetési költség:

  • A gyártók körében egyre nagyobb kihívást jelent a személyzet megtartása, olyan ismétlődő feladatokhoz, mint például a raklapozási munkafolyamatok. Önt ez jelenleg nem érinti, de 8-10 éven belül szembesülhet azzal, hogy az elmaradt UR robotba való befektetéssel több álláshirdetési kört is megspórolhat.

Alternatív emberi költség:

  • Fizetési szintek, betegszabadságok, biztosítások, ezek fontos, hogy mind a ROI számítás részét képezzék.

Mint láthatja, sok változót figyelembe kell vennie. Ha képes mérnöki feladatokat házon belül elvégezni, akkor az indulás kezdeti költsége akár 10-12 000 EUR lehet komponensbefektetésenként + robot beszerzés vagy lízingköltségek, amelyek valószínűleg alacsonyabbak, mint egy kezelő alkalmazása. A hüvelykujj szabály alapján a UR raklapozási tevékenységet végző kobotok1 megtérülési ideje a teljes költséget tekintve 1-2 év. Ez sok órát, napot, hónapot és évet jelent a UR raklapozási tevékenységet végző kobotok számára, annak érdekében, hogy értéket teremtsenek a vállalat számára. Biztosak vagyunk benne, hogy a UR kobotokkal és a UR+ alkalmazásban található csomagokkal talál igényeinek megfelelő megoldást.

forrás: universalrobot.com (sterncom.hu) 2020.08.06