Kezdőlap > Actuality > A DS Smith és az Aquapak műanyag-csomagolás csökkentési megoldása
ActualityCompany newsEnvironmentPackinfo

A DS Smith és az Aquapak műanyag-csomagolás csökkentési megoldása

A DS Smith, a fenntartható csomagolási megoldások egyik vezető vállalata és az Aquapak, a biológiai úton lebomló polimerek innovatív fejlesztője összefogott, hogy megalkossák a csomagolási megoldások következő generációját.

A két szervezet együttműködésének köszönhetően, olyan fenntartható, rost alapú csomagolási megoldásokat tud nyújtani, amelyek felváltják a nehezen újrahasznosítható, kombinált anyagokból, például kartonból és műanyagból, azok egyesítésével készült csomagolásokat.

A kombinált anyagok tulajdonságaira és újrahasznosíthatóságra fókuszáló tesztjeit követően, az együttműködő partnerek a megkezdik a gyakorlati felhasználási lehetőségek feltárását és az alkalmazott megoldások fejlesztését. Beleértve egy sor cellulóz rost alapú csomagolást, amelyek lehetővé teszik a hagyományos műanyag fóliák helyettesítését az Aquapak HydropolTM-mel, ami egy biológiai úton lebomló és vízben oldódó polimer. Ezen kedvező tulajdonságai elősegítik az újrafelhasználási folyamatok optimalizálást is.

A DS Smith kizárólagos partnersége az Aquapakkal támogatja a vállalat hosszú távú fenntarthatósági céljainak elérését 2025-re, beleértve gyártott csomagolások 100%-ban újrafelhasználhatóságát vagy újrahasznosíthatóságát. A nehezen újrahasznosítható elemek kezelése tekintetében ez a biológiai úton lebomló technológia hozzájárul, hogy csökkenjen a szennyező anyagok mennyisége az újrahasznosítási és papírgyártási folyamatban.

Nick Thompson, Materials Development Director, DS Smith

Büszkék vagyunk, hogy partnerséget kötöttünk az Aquapak-kal olyan teljesen újrahasznosítható csomagolási alternatíva kifejlesztésében, amely lehetővé teszi a nem újrahasznosítható műanyagok helyettesítését. Az Aquapak újfajta „barrier kémia” terén elért technológiai előrelépései, és a mi széles körű csomagolási alkalmazásaink kombinálása segít abban, hogy együtt dolgozzunk számos, a csomagolás újrahasznosíthatóságát érintő sürgető kérdésben. A hatás azonnali lesz, és céljainkkal összhangban van, hogy sokkal nagyobb léptékű körforgást hozzunk az újrahasznosítható csomagolóanyagok területén.

— Nick Thompson, Materials Development Director, DS Smith

— Mark Lapping, CEO, Aquapak Polymers

Izgalmas látni, hogy innovatív polimerünk testet ölt a DS Smith-szel való együttműködésünk révén. Mindkét szervezet elkötelezett amellett, hogy kiküszöbölje már a keletkezésnél a műanyag hulladékot. Közös munkánkkal segíteni tudjuk az újrahasznosítható, biológiai úton lebomló csomagolások bevezetésének felgyorsítását, melyek körforgásos gazdaságra tervezettek, és biztonságosak a szárazföld, valamint a tenger számára

— — Mark Lapping, CEO, Aquapak Polymers

A társulás a fenntartható csomagoláspiac átalakítását ígéri, potenciálisan kiterjedve különböző iparágakra. Partnereinkkel való szoros együttműködés pedig lehetőséget nyújt az egyszer használatos műanyag hulladék csökkentésére, és támogatja a sikeres újrahasznosítást mind a fogyasztók, mind az újrahasznosítók számára.

forrás: dssmith.com/hu/ 2020.09.15