Kezdőlap > Actuality > Ongropack Kft. támogatása
ActualityCompany newsIparágIpari termékekPackagingPackaging material

Ongropack Kft. támogatása

A műanyagiparban érdekelt, családi tulajdonban lévő Ongropack Kft. 600 millió forintos beruházását a kormány 283 millió forinttal támogatja, az erről szóló oklevelet pénteken adták át a Miskolchoz közeli Szirmabesenyő határában működő cégnek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond Szirmabesenyőn, a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. ünnepségén 2021. április 23-án. A társaság 600 millió forintos beruházását a kormány 283 millió forinttal támogatja. MTI/Vajda János

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a kormány törekszik a világjárvány okozta gazdasági nehézségek leküzdésére, hiszen az emberek munkahelyei is veszélybe kerültek.
A magyar emberek érdekeit veszik figyelembe – tette hozzá, megjegyezve: mindent megtesznek azért, hogy megmaradjanak a munkahelyek, újabb beruházások valósuljanak meg, “nem segélyt, hanem munkát adunk az embereknek”.
Az elsősorban műanyaglemezeket gyártó Ongropack az új beruházásával 275 munkahelyet véd meg; jelentősen nő a kapacitása és az exportja is. A cég termelési értéke idén a tavalyi év hasonló időszakához képest 24 százalékkal nőtt.
Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a kormány elindította Magyarország legrobosztusabb beruházás élénkítési programját, megakadályozta a tömeges munkanélküliséget, a magyar gazdaság számára a “kanyarban történő előzés” sikeres, ebben a sikerben pedig fontos szerep hárult és hárul a családi vállalkozásokra, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket.
A magyar családi vállalkozások adják a gazdaság “lelkét”, jelentős a hozzájárulásuk a gazdaság teljesítményéhez, miként az exporthoz is.
Megemlítette azt is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások a nehéz körülmények ellenére mindent megtesznek a versenyképesség megőrzésére, a megyében jelenleg 56 beruházás valósul meg 51 milliárd forint értékben, amelyhez 17 milliárd forintos támogatást biztosít a kormány, és ezáltal 24 ezer munkahelyet tudnak megvédeni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), Kovács Ferenc László, az Ongropack Kft. tulajdonosa (k), valamint Kovács Eszter (j2) és Szabó Gyula ügyvezetők (j) a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó cég szirmabesenyői telephelyén 2021. április 23-án. A társaság 600 millió forintos beruházását a kormány 283 millió forinttal támogatja. MTI/Vajda János

Kovács Ferenc László, az Ongropack Kft. tulajdonosa arról szólt, hogy a céget a kazincbarcikai BorsodChemből vásárolták ki 1993-ban, azóta a társaság növekedési pályára állt, amelynek mértéke évente 10 százalékos. Jelenlegi termelési értéke évi 14 milliárd forint, a foglalkoztatottak létszáma 170-ről 275-re nőtt, a cél az, hogy 300-350 embernek adhassanak munkát.
Három üzletága van a kft.-nek, a lágyfólia, a keményfólia, és gyártanak az építőiparnak, a grafikai iparnak – mondta a tulajdonos, hozzátéve: ma Magyarországon a hetedik legnagyobb műanyagiparban érdekelt vállalkozás, a termékek 92 százalékát exportálják, a mostani beruházás pedig szükséges a további fejlődéshez.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter támogatásról szóló oklevelet ad át Kovács Eszternek, az Ongropack Kft. ügyvezetőjének Szirmabesenyőn, a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó cég ünnepségén 2021. április 23-án. A társaság 600 millió forintos beruházását a kormány 283 millió forinttal támogatja. MTI/Vajda János

Csöbör Katalin, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője az eseményen azt mondta: a kormány versenyképesség-növelő programjában 15 miskolci vállalkozás kap központi támogatást olyan beruházásokhoz, amelyek révén meg tudják védeni a munkahelyeket.

forrás: MTI.hu 2021. április 23.

címfotó: mti.hu Szirmabesenyő, 2021. április 23. Dolgozó a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. szirmabesenyői telephelyén 2021. április 23-án. A társaság 600 millió forintos beruházását a kormány 283 millió forinttal támogatja. MTI/Vajda János