Kezdőlap > Iparág > A kevesebb néha több – egy csomagolóanyag gyártó hitvallása a fenntartható jövő mellet
IparágPackagingPackaging materialVegyipar

A kevesebb néha több – egy csomagolóanyag gyártó hitvallása a fenntartható jövő mellet

Az Emballator Lagan Plast a Tikkurila együttműködő partnere, és csomagolóanyag gyártóként folyamatosan törekszik a termelési és ellátási láncból származó veszteségek csökkentésére, a fenntartható festék-csomagolások kidolgozására.

A kevesebb néha több – egy csomagolóanyag gyártó hitvallása a fenntartható jövő mellett

Az Emballator Lagan Plast a Tikkurila együttműködő partnere, és csomagolóanyag gyártóként folyamatosan törekszik a termelési és ellátási láncból származó veszteségek csökkentésére, a fenntartható festék-csomagolások kidolgozására. A gyártó a Tikkurilával közösen fejleszti a jövő csomagolási koncepcióját, melyet ügyféltapasztalatokra és érzésekre épít.

A termékek és azok csomagolásának teljes életciklusát tekintve, az új koncepció olyan tendenciának bizonyulhat, mely nem tűnik el egyhamar a piacról. Richard Johansson, az Emballator Lagan Plast marketing és értékesítési vezetője elmondása alapján, a mai ügyfelek tudatosan keresik a környezetbarát termékeket.

  • A nyersanyagtól az újrahasznosításig, minden egyes lépésben figyelembe kell venni az egyéni és társadalmi, egészségi és biztonsági vonatkozásokat.

A fenntarthatóságot illetően, a Lagan Plast három fókuszpontot határoz meg: a társadalom és az oktatás támogatása, jó munkahely biztosítása a jelenlegi és jövőbeli alkalmazottak számára, és fenntartható csomagolási megoldások létrehozása az ügyfelek részére.

  • Olyan univerzális csomagolási terv kifejlesztésén dolgozunk, mely által a fogyatékkal élők részére is felhasználóbarát termékeket tudunk kínálni. A termékcsomagolások a fogyatékkal vagy egészségügyi gondokkal küszködő személyek által is könnyen kezelhetők kell, hogy legyenek.


Fókuszban az energiafelhasználás és a hulladékcsökkentés

Az energiafelhasználás csökkentése optimalizálja a termékekkel kapcsolatos pénz és idő ráfordítást, és javítja azok környezeti hatását.

  • Úgy kívánunk jó teljesítményt nyújtani a csomagolásban, hogy közben kevesebb energiát használunk. Napjainkban csaknem ugyanannyi energiát használunk, mint néhány évvel ezelőtt, azonban sokkal nagyobb mennyiségű terméket hozunk létre.

A mennyiség azonban nem minden. A Lagan Plast a melléktermékek csökkentésén dolgozik, ami nem egyszerű feladat.

  • A csomagolás a márkaépítés része. A csomagolások vizuális megjelenése átlagban évente több mint kétszer változik. Fontos sajátosnak lenni a piacon, ezért a csomagolásnak is képesnek kell lennie gyorsan alkalmazkodni a változásokhoz. Igyekszünk alacsonyan tartani a készletszintet és rövidre szabni az átfutási időket, így változások esetén nem halmozunk fel nagy mennyiségű felesleges anyagot.

A festékes kannák speciális anyagok alkalmazását követelik

Együttműködésük során a Lagan Plast és a Tikkurila igyekeznek fokozatosan csökkenteni a hulladékanyag-mennyiségeket, és lépésről lépésre egyszerűsíteni az ellátási folyamatot.

  • Ha sikerül leegyszerűsíteni a beszállítói folyamatokat, akkor csökkenthetjük a szükségtelen késztermékek mennyiségét. A többlettermelés minden esetben energia és pénzveszteséggel jár.

A Tikkurila számára a Lagan Plast műanyag kannákat és fedeleket gyárt.

  • A festékcsomagolások tervezése során figyelembe kell vennünk a különböző festékformulákat. A festék által tartalmazott oldószer megkövetelheti a fémcsomagolás használatát. Olyan megoldás kidolgozását céloztuk meg, mely által a jövőben, a műanyagcsomagolások oldószeres festékek tárolására is alkalmassá válnak.

A Tikkurila és a Lagan Plast által közösen kidolgozott új csomagolási koncepció alapja egy hibrid anyag, mely ötvözi a műanyag és fém felhasználását a kannafedelek gyártása során.

  • A Tikkurilával rendszeresen tárgyalunk a jövő csomagolási technikáiról. A fejlesztések területén mindkét fél az élen kíván járni.

Richard Johansson marketing és értékesítési vezető az Emballator Lagan Plast csapatában. Vezetőként meghatározó szerepű új, funkcionális termékek fejlesztésében szeretne részt venni, melyek megújítják a csomagolási technikát. Az Emballator Lagan Plast cégen belül, Johansson a Tikkurila kapcsolattartója. A két cég együttműködése már 1973-ban kezdődött.

forrás: dejmark.hu 2017.07.05