Kezdőlap > Packinfo > Environment > Elköteleződés a műanyaghulladék-csökkentés mellett
EnvironmentIparágPackinfoVegyipar

Elköteleződés a műanyaghulladék-csökkentés mellett

A műanyag hulladékok természetből történő eltávolítása és újrahasznosítása az emberiség számára égető feladat a tisztább, élhetőbb környezetért.

Több mint 8 tonna hulladék gyűlt össze a Tisza árteréből az idei 8. PET Kupán, amely ezúttal a folyó Záhony és Tokaj közötti, csaknem 80 kilométeres szakaszán zajlott. Az összegyűjtött hulladék anyagokat fajtánként átválogatva többféle termék gyártásában is hasznosítani lehet, ezzel is előmozdítva a műanyaghulladékok körforgásban tartását.

„A Henkel elkötelezettsége a fenntarthatóság terén alapvető vállalati értékeink egyike, ezért évek óta nagy örömmel csatlakozunk a PET Kupa példaértékű kezdeményezéseihez. Sajnos ebben az évben a vírushelyzetre való tekintettel munkatársaink egyészségének védelme érdekében úgy határoztunk, hogy személyesen nem veszünk részt a versenyen, mégis nagyon fontosnak tartottuk, hogy csakúgy mint az előző években támogatóként mindenképpen kivegyük részünket a folyó hulladék mentesítésre irányuló eseményből. Bízunk benne, hogy jövőre, hasonlóan, mint tavaly, újra nagy munkavállalói csapattal vághatunk majd neki a természetvédelmi vízi kalandnak – mondja Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Henkel Magyarország idén 1,5 millió forinttal járult hozzá az augusztusi Felső-Tiszai és a szeptemberi Bodrogi PET Kupa megvalósításához. Támogatásuk sokat jelent a versenyeken, mert hozzájárul a keletkező hulladék gyűjtésének, válogatásának, feldolgozásának és logisztikájának költségeihez” – teszi hozzá Dóra Szilvia, a PET Kupa kommunikációs vezetője.

A Henkel hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának fontos eleme a gazdasági siker, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás közötti egyensúly megteremtése. A vállalat erről számos tevékenységével folyamatosan tesz tanúbizonyságot. A körforgásos gazdaság felé irányuló ambiciózus célok között a csomagolás is kiemelt hangsúlyt kap. 2025-ig a Henkel termékek csomagolása 100%-ban újrahasznosítható, újrafelhasználható, vagy komposztálható lesz*. „Célunk, hogy 50%-kal csökkentsük a fosszilis forrásokból származó szűz műanyagok mennyiségét fogyasztási termékeink csomagolásában. Ezt úgy kívánjuk elérni, hogy az újrahasznosított műanyag arányát több mint 30%-ra növeljük, csökkentjük a műanyag mennyiségét és egyre inkább bioalapú műanyagot használunk. Mindemellett segíteni szeretnénk annak megakadályozásában, hogy a hulladék a környezetbe kerüljön. Ennek elérése érdekében hulladékgyűjtési és újrahasznosítási kezdeményezéseket támogatunk” – összegzi Dr. Fábián Ágnes.

Tudjon meg többet a Henkel fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységeiről: https://www.henkel.hu/fenntarthatosag

Még több információ a PET Kupa kezdeményezésről: https://petkupa.hu/hu_HU/

A Henkelről

A Henkel világszerte kiegyensúlyozott és változatos portfólióval működik. Az erőteljes márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően a társaság vezető pozíciókat foglal el három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztási cikkek terén. A Henkel Adhesive Technologies üzletága globális vezető szerepet tölt be a ragasztók piacán – valamennyi iparági szegmensben, világszerte. A Henkel Laundry & Home Care és a Beauty Care üzletágaival számos piacon és kategóriában vezető szerepet tölt be, szerte a világon. Az 1876-ban alapított Henkel több mint 140 éves sikert tudhat maga mögött. A Henkel 2019-ben több mint 20 milliárd euró árbevételt és több mint 3,2 milliárd euró korrigált üzemi eredményt ért el. A Henkel világszerte több mint 52 000 embert foglalkoztat – lelkes és sokszínű csapat, amelyet erős vállalati kultúra, a fenntartható érték létrehozásának közös célja és azonos értékek egyesítenek. Mint a fenntarthatóság terén elismert vezető vállalat a Henkel számos nemzetközi indexben és rangsorban az első helyet foglalja el. A Henkel elsőbbségi részvényeit a német DAX tőzsdeindexben jegyzik. További információért kérjük, látogasson el a Henkel honlapjára: www.henkel.com.

forrás: HENKEL 2020.09.08