Érdekességek
Kezdőlap > Actuality > Company news > Robottechnológiával növeli ügyfelei hatékonyságát a Doroti Pack Kft.
Company newsÉlelmiszerHónap kérdéseIndustrial robotIparágMachinePackaging machineVezér

Robottechnológiával növeli ügyfelei hatékonyságát a Doroti Pack Kft.

Az automata termékberakó robot a Doroti Pack Kft. új, innovatív fejlesztése a DorPack mélyhúzó csomagológépekhez, mely nagy teljesítményű, gyors és költséghatékony megoldást biztosít az az élelmiszeriparban újonnan felmerülő igényekre.

 

A DorPack márka hazánkban egyre népszerűbb, ezt mutatja az is, hogy egyre több elégedett ügyfél keresi meg a céget egy újabb csomagológép vagy egyéb fejlesztés és kiegészítés igényével. A magas szintű műszaki tartalom mellett a saját fejlesztésekkel folyamatosan növekszik a DorPack gépek felszereltsége és nagy teljesítmény kiszolgálására most a fő termékpaletta, a termékberakó robotokkal bővül.

A Doroti Pack Kft. üzleti filozófiája szerint a csomagolni szánt termékre vagy az egyéni csomagolási feladatra szabjuk a csomagológépeket, és ez így történik az egyéb kiegészítő felszerelések esetében is. Ahogy a címkézőrendszerek és csomagsoroló berendezések kialakítása során az adott termékre és feladatra fókuszálva tervezzük, gyártjuk és teszteljük a berendezéseket, az újonnan kifejlesztett termékberakó robotnál is ezt az eljárást követjük.

Magyarországon a közepes és nagy élelmiszergyártók egyre inkább érdeklődést mutatnak az automatizált és a robottechnikával kiegészített komplett feldolgozó és csomagoló vonalak iránt. Az automata termékberakás lehetőségével a gyártók növelhetik a gyártási kapacitást a termelési költségek csökkentése mellett.

Az Omron magyarországi képviselete a Doroti Pack Kft. egyik kiemelkedő beszállítója, így a robottest beszerzése, integrálása és az összehangolás során tapasztalt kollégáink számíthattak szakmai együttműködésre a programozás és egyéb beállítások elvégzése során. Az élelmiszerrel közvetlenül érintkező, robotra szerelt termékmegfogókat tervezőmérnökeink házon belül fejlesztetették ki, hogy garantálják a lehető legjobb kompatibilitást a csomagológépekkel. A termelékeny gyártási megoldások mellett az egyik fő szempont volt még, hogy az élelmiszeriparban előírt higiéniai elvárásoknak is megfeleljenek a megfogók és az egyéb részegységek. A berakás során a termékek pozíciójának és alakjának felismerése maximális pontossággal kell hogy történjen a szállítószalagon érkező minden egyes termék esetében, ezt a feladatot a robothoz tartozó kamera modul segíti. Így a fejlesztés és tesztelések végeredménye, hogy a termékek tökéletes precizitással kerülhetnek berakásra a csomagológép által kialakított, mélyhúzott formákba megfelelve a higiéniai követelményeknek.

Cégünk folyamatosan törekszik arra, hogy az élelmiszeriparban felmerülő innovatív keresletnek és elvárásoknak eleget tegyen, valamint, hogy ügyfeleink évek múlva is számíthassanak a támogatásra, és saját magyar szervizünkre, amely immáron több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik.

(x)