csütörtök, március 14, 2024
Érdekességek
Kezdőlap > Machine > Industrial robot > Már kapható a csomagkézbesítő robot
Industrial robotMachineTransportationVezér

Már kapható a csomagkézbesítő robot

Agility Robotics nevű startup cég évek óta foglalkozik robotok fejlesztésével, és úgy néz ki megindulhat a gyártás is. Az első körben elkészült hat darab robotból már kettőt meg is vett a Ford, csomagszállítók lesznek.

A kisméretű felnőttnek megfelelő nagyságú Digit nevű robot kb. 20 kilónyi terhet képes szállítani, és célba juttatni köszönhetően szenzoraiknak és a fejlett algoritmusoknak.

Az akkumulátorok, és a szenzorok fejlődésével megindult az, ami már régen várható volt, a Digihez hasonló segítők egyre több területen fognak megjelenni, hiszen megvásárlásukkal átlagosan alkalmazottanként és óránként 25 dollárt takaríthat meg egy cég.

Például remekül használhatóak lesznek beltéri használatra, raktárakban esetleg konténerekben. Továbbá gyári munkára, illetve olyan helyeken végzett munkafeladatokra, ami az emberek számára különösen veszélye lenne. De felhasználhatóak még a városi infrastruktúra felügyelésében is, pályaudvarokon, közintézményekben. Hadászati célra azonban nem eladóak illetve hadseregek számára etikai okokból sem.

nyilatkozta a cég vezérigazgatója Damion Shelton.

Digit kezdetben csak kis mennyiségben, nagyon nagy körültekintéssel volt gyártható, ezért az első szakaszban csupán hat darab készült el, majd idén még pár tucat legyártása lesz lehetséges. Azonban a termelés pár éven belül is csak duplázódhat. Egyenlőre szó sincs arról, hogy komolyabban veszélyeztethetnék a munkavállalókat. Megkerülhetetlen azonban a robotok térhódítása, az olyan cégek mint az Agility Robotics és a Boston Dynamics hihetetlen gyorsaságban tapossák ki ezt az ösvényt.

 

Forrás: nuus.hu 2020.01.06

Képek:Agility Robotics