Legutóbbi hírek
Kezdőlap > Csomagolás > Edzésprogram az élelmiszerek csomagolásán?
CsomagolásDesign

Edzésprogram az élelmiszerek csomagolásán?

Angol kutatók szerint az edzési javaslatok feltüntetésével hatékonyabb lehet az elhízás elleni küzdelem.

Angol kutatók szerint sokkal hatékonyabb lenne az elhízás elleni harc, ha az ételek csomagolására edzési javaslatok is rákerülnének ugyanúgy, ahogyan most a tápanyagokat tüntetik fel – interpretálja a CNN cikkét az Index.

A tervek szerint egyelőre csak a kalóriamennyiségre vonatkozóan lennének ajánlott testmozgási javaslatok, de a terv kritikusai szerint ez a változás rossz hatással lehet azokra, akik evészavarban szenvednek, mert azt a látszatot kelthetik, hogy a bevitt kalóriát meg kell érdemelni, és azonnal le is kell dolgozni. Ráadásul ez a jelölés csak a kalóriára fókuszál, nem pedig a bevitt tápanyagok minőségére.

Amanda Daley, a Loughborough Egyetem vezető kutatója azt mondta, hogy a tervezett változtatás sokkal közérthetőbbé tenné, mit is jelent egy zacskó csipszre vagy csokoládéra írt kalóriamennyiség, az eddig alkalmazott táblázatok ugyanis nem hoztak túl nagy változást az emberek étkezési szokásaiban.

A cél az lenne, hogy a csomagoláson feltüntessék a tápértékeket és az edzésprogramot is, hogy minden lényeges információ a vásárlók kezében legyen, ne csak a termékek csomagolásán, de akár az étlapokon is. Daley szerint ugyanis már az is sokat jelentene, ha napi 100 kalóriával kevesebbet fogyasztanának az emberek, miközben valamennyi testmozgást beiktatnának a mindennapjaikba.

http://image.storeinsider.hu/580x387/727297.jpg
Forrás: 123rf

forrás: storeinsider.hu 2019.12.13

PACKRADAR-XPO csomagolástechnikai kiállítás - Jelentkezés