Kezdőlap > Packaging > Auxiliary material > Gyapjúból is készülhet környezetbarát csomagolóanyag
Auxiliary materialInnovationPackagingPackinfo

Gyapjúból is készülhet környezetbarát csomagolóanyag

Az idén hatodik alkalommal megrendezett EIT InnoEnergy PowerUp! verseny nemzetközi döntője az észt Woola győzelmével zárult, amely habszivacs, illetve más műanyagok helyett hőálló, ütésálló, komposztálható és nem utolsósorban környezetbarát báránygyapjú-maradékokból gyárt csomagolóanyagokat.

A múlt évben alapított vállalkozás az első hely megszerzésével kiérdemelte az Év kelet- és közép-európai startupja címet is, továbbá az ezzel járó 50 ezer eurót, valamint a lehetőséget arra, hogy a fejlesztőcsapat bekapcsolódjon az EIT InnoEnergy üzletfejlesztési programjába, amely segítséget nyújthat nekik a termékük külpiacokra való eljuttatásában is – számolt be a Marketing és Média Online.

A Woola fejlesztésének köszönhetően az eddig használhatatlan feleslegként kezelt, eldobott nyesedék gyapjak újrafelhasználásával

” éves szinten és országonként akár több száz tonna juhgyapjú kerülheti el a jövőben a hulladéklerakókat.

A hatéves múltra visszatekintő, az EIT InnoEnergy által szervezett energetikai verseny, a PowerUp jelentős mérföldkőhöz érkezett ebben az évben. Soha ennyien nem kapcsolódtak be a megmérettetésbe. Idén húsz kelet- és közép-európai országból 700 startup, helyi vállalkozás adta be a jelentkezését. Közülük végül 14-en jutottak be a nemzetközi döntőbe, amelyet online platformon tartottak meg június 25-én. A fináléban részt vevők az energiaoptimalizálás, energiahatékonyság, energiatárolás, mobilitás, körforgásos gazdaság és az okostechnológiák területéről hoztak és mutattak be új megközelítéseket, forradalmi megoldásokat.

forrás: elobolygonk.hu 2020.06.30

fotó: woola