Kezdőlap > Aktualitások > Átadták az ERFO csomagolóüzemét Kétújfaluban
AktualitásokEsemények

Átadták az ERFO csomagolóüzemét Kétújfaluban

Átadták a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. üzemét a Baranya megyei Kétújfaluban csütörtökön. Az eseményen Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta, a munkahelyek létrehozása a koronavírus-járvány idején nagyobb érték, mint amilyen valaha volt.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (j3), Nagy Csaba, Szigetvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője (j2), Klózer Gyula, Kétújfalu független polgármestere (j4), Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke (b4), Horváth Zoltán Baranya megyei kormánymegbízott (b3) és Csizi Péter, a KÉZMŰ, ERFO, FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft.-k ügyvezetője (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. üzemének átadásán a Baranya megyei Kétújfaluban 2020. június 18-án. MTI/Sóki Tamás
Dolgozók a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. kétújfalui üzemében az átadó napján, 2020. június 18-án. Szemben Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (j4), Nagy Csaba, Szigetvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője (j5) és Csizi Péter, a KÉZMŰ, ERFO, FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft.-k ügyvezetője (j3). MTI/Sóki Tamás

    A kormány célja, hogy a pandémia miatt veszélybe került munkahelyeket megmentse és újakat hozzon létre – mondta, és megemlítette, Magyarországon 10 éve a munka az induló alapja a társadalom és a gazdaság építésének. A munkaalapú gazdaságban a most 20, év végére várhatóan 40 ember foglalkoztatását biztosító kétújfalui fejlesztés éppolyan értékes, mint máshol egy multinacionális cég nagyberuházása – tette hozzá.
Szavai szerint a kétújfalui üzem megnyitása üzenet az egész  országnak, miszerint lehet új beruházásokat megvalósítani a kormány, az önkormányzat és a vállalkozók összefogásával.
Az államtitkár Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és mások mellett Horváth Zoltán Baranya megyei kormánymegbízott jelenlétében arról is beszélt, hogy Magyarországon 150 ezer megváltozott munkaképességű ember tartja el munkából családját. “Az a célunk, hogy foglalkoztatásukat növeljük, mert látjuk, attól hogy valakinek megváltozott a munkavégző képessége, nem változik meg az akarata, hogy munkából, bérből, fizetésből szeretne megélni” – fogalmazott.
Hozzátette: a jövő évi költségvetésben az ideihez képest 2,2 milliárd forinttal több, 45,6 milliárd forint támogatás jut a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására. Tavasszal kezdődött az Érték vagy elnevezésű programsorozat, amelyben piaci cégeket is megszólítanak, hogy bátran vállalják megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.
Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője a vidéki települések komplex fejlesztésének fontosságát hangsúlyozva arra hívta fel a figyelmet, hogy Kétújfalun megújul az óvoda, az önkormányzat épülete, a tornacsarnok, lesz műfüves focipálya, pályázati forrás orvosi műszerek beszerzésére, és új burkolatot kap a községet Hobollal összekötő út.
Klózer Gyula, Kétújfalu független polgármestere azt mondta, hogy az önkormányzat korábban stratégiai tervet készített a község népességmegtartó erejének növelésére, ennek része volt a csökkent munkaképességűek helyi foglalkoztatásának megoldása.
Az üzem megnyitása is megmutatja, hogy a kormány foglakozik a kistelepüléseknek az ország egészét tekintve talán elhanyagolható, de helyben kiemelkedőnek számító fejlesztéseivel – vélekedett.
Csizi Péter, a KÉZMŰ, ERFO, FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft-k ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a község polgármesteri hivatalának földszintjén 1,5 millió forintból kialakított üzem dolgozói szaniteráruk csomagolását végzik egy német érdekeltségű vállalkozásnak.
Kitért rá, hogy az ügyvezetésével működő három állami társaság 9364, többségében megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat, dolgozóik száma folyamatosan nő. A társaságok 137 telephelyen 167 üzemet működtetnek, évente 13 üzletágban 836 piaci megrendelőnek 22 millió terméket állítanak elő.
Csizi Péter közölte, hogy a cégek együttesen 17 milliárd forintból gazdálkodnak, az összeg kétharmada állami támogatás.

forrás: mti.hu 2020.06.18

fotók: mti/Sóki Tamás

PACKRADAR-XPO csomagolástechnikai kiállítás - Jelentkezés

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com