Kezdőlap > Machine > Barcode - RF-ID > Amikor a címkéket leváltja a felirat – takarékosabb és kényelmesebb megoldás kartondobozokra
Barcode - RF-IDCoding marking labellingIparágMachineTöltőiparVezér

Amikor a címkéket leváltja a felirat – takarékosabb és kényelmesebb megoldás kartondobozokra

Minőségi kartondoboz-jelölés automatikusan, a címkés feliratozás ötödéért – az egyik nagy hazai gyártóüzemnek szállítottuk a legtakarékosabb megoldást.

Kartondobozok feliratozása automatikusan, jelentősen olcsóbban, mint kézi címkézéssel, méghozzá kiváló minőségben. Az egyik gyümölcskészítményeket gyártó nagyvállalat ezzel a feladattal bízta meg a Masterprint Kft.-t, munkatársaink olyan megoldást kerestek, ami valamennyi igényüket kielégíti.

A munkaerő kiváltása komoly megtakarítás

A megbízónknál korábban az asztali címkenyomtatóval gyártott címkéket egy munkatársuk kézzel ragasztotta fel a dobozokra, ám ez a módszer idő- és pénzigényes megoldásnak bizonyult. Miután megismertük a gyártási körülményeket és az igényeket, választásunk a Matthews T50-es tintasugaras feliratozójára esett. Ez a berendezés közvetlenül és automatikusan, emberi munka nélkül feliratozza a dobozokat, a gyártósor mellett. Az elhelyezendő információk, így az ún. változó adatok is igény szerint változtathatók, a feliratozás sokkal rugalmasabb és gyorsabb lett, mint az előre gyártott címkék esetében.

Egy szintén automatikusan működő címkézőállomást is javasolhattunk volna, ám míg a két berendezés bekerülési költsége szinte megegyezik, a címkéző állomás működési költsége a címkék darabára miatt lényegesen magasabb lett volna.

A megbízónk befektetése így rövid távon megtérül, hiszen két területen is pénzt takarít meg az új megoldásnak köszönhetően. Egyrészt a munkaerőn, hiszen a feliratozó emberi segítség nélkül, a gyártósor részeként helyezi el a feliratokat. Másrészt a címkéken, amik darabonként – a címke méretétől, anyagától stb. függően, de – nagyságrendileg ötszörösébe kerülnek, mint a Matthews jelölései.

A lényeg a beazonosíthatóság: első osztályú jelölések minden dobozon
A feliratok minősége pedig nem kérdéses, hiszen a Matthews nyomtatók egyik fő erénye éppen a precizitás: a tökéletesen olvasható feliratnak köszönhetően minden egyes doboz tökéletesen beazonosítható lesz.

(x) Masterprint Kft.