Kezdőlap > Iparág > Élelmiszer > DorPack mélyhúzó csomagológépek – magas szintű termékvédelem
ÉlelmiszerIparágMachinePackaging machine

DorPack mélyhúzó csomagológépek – magas szintű termékvédelem

A DorPack márka hazánkban egyre népszerűbb, ezt mutatja az is, hogy egyre több elégedett ügyfél keresi meg a céget egy újabb csomagológép vagy egyéb fejlesztés igényével.

A magas szintű műszaki tartalom mellett folyamatosan növekszik a DorPack gépek felszereltsége és nagy teljesítményigény kiszolgálására termékberakó robotokkal, címkézővel, thermotranszfer nyomtatóval, soroló berendezésekkel és egyéb felszereléssel kínálja csomagolóvonalait. A DorPack mélyhúzó csomagológépek alkalmasak minden olyan ipari területre, ahol nagy mennyiséget szükséges precízen, mégis költséghatékonyan és gyorsan csomagolni.

A Doroti Pack Kft. teljeskörű szerviz és karbantartási szolgáltatást nyújt a saját gyártású és egyéb márkájú mélyhúzó gépekre is. 2005 óta gyártja a DorPack mélyhúzó gépeket, melyek alacsony szervizigénnyel rendelkeznek. A vállalat célja, hogy vevői számára olyan prémium minőségű csomagoló- és feldolgozó gépeket, valamint egyéb kiegészítő berendezéseket kínáljon, amelyek képesek a hatékony termelést biztosítani az élelmiszeriparban. A gépek egyedi, vevői igényekre és termékre szabva készülnek, így a síkfóliából kialakított mélyhúzott formák csomagjai hatékonyan alkalmazhatók a partnerek széles termékskáláján, szem előtt tartva azt, hogy a lehető legkisebb legyen az adott terméket terhelő költség és az a végfelhasználóhoz a lehető leggazdaságosabb módon jusson el. A cég segít kiválasztani és megtervezni azt a csomagolási megoldást, amely a vevő számára a leggazdaságosabban alkalmazható a gyártósorokon, törekedve a környezettudatosságra és ezáltal arra, hogy a legkevesebb felesleges csomagolóanyag keletkezzen, például egy duplaszerszámos csomagológép kiválasztásával vagy vékonyabb fóliák alkalmazásával. A cél az, hogy minél kevesebb hulladékanyag termelése mellett működhessen a gyárakban a csomagolási folyamat.

A mélyhúzó védőgázos vákuum csomagológépeknek technológiai szempontból is alkalmazkodni kell a vékony anyagokból jól kialakítható csomagok gyártásához, szem előtt tartva a csomagolóanyag felhasználásának redukálását. E tekercsek használata során főként az élelmiszeriparban fontos, hogy ne csökkenjen a mélyhúzott csomagok gázzáró képessége, ami a védőgáz szivárgását, ezzel a becsomagolt élelmiszerek vagy egyéb termékek minőségének romlását eredményezheti és a csomagolás így elveszíti alapvető funkcióját. Az élelmiszerek csomagolása esetében a vákuum vagy a védőgáz alkalmazása biztosítja a termékek hosszabb eltarthatóságát, minőségének megőrzését. A vékonyabb fóliával történő csomagolás során a régi technológiát alkalmazva könnyen sérülnek a csomagok a hegesztési felületnél, és ezekben az esetekben a gázkeverékek, illetve a vákuum könnyen kiszökhet a csomagból, ezáltal elveszítve azok kedvező hatásait.

A vállalat egy korábbi, szabadalmi okirattal rendelkező találmánnyal rendelkezik, melynek célja a biztonságos csomagok gyártása, biztosítva a környezetvédelmi, anyagtakarékossági és a költséghatékonysági szempontokat. Mindemellett különös figyelmet fordított arra, hogy a fejlesztéssel továbbra is biztosítani tudja a csomagológépek termelékenységét, és a találmány ne okozza a teljesítmény romlását.
A Doroti Pack Kft. üzleti filozófiája szerint a csomagolni szánt termékre vagy az egyéni csomagolási feladatra szabja a csomagológépeket, és ez így történik az említett kiegészítő felszerelések esetében is. 2018-ban egy új fejlesztéssel reagált a cég az élelmiszeriparban egyre gyakrabban felmerülő munkaerőhiányra és termelékenység növelésének igényére. A csomagolási folyamatok automatizálása innovatív és gazdaságos fejlesztés, amivel a kft. segíteni akarja a termelővállalatokat, hogy a magyar élelmiszeriparban is elterjedjenek az Ipar 4.0 megoldások. A robotrendszerek alkalmazásával hatékonyabbá, precízebbé és biztonságosabbá tehetik a feldolgozóüzemek a gyártási folyamatukat.
A csomagolás manapság fontos része az életünknek hiszen ez az egyik legfőbb eszköze az áruvédelemnek és az élelmiszer hosszabb eltarthatóságának, így csökkentve annak pazarlását. A fenntartható csomagolás precízen megtervezett, termékre szabott és csak a ténylegesen szükséges csomagméretben, minél kevesebb anyagfelhasználással készül, illetve hatékony, gyors, automatizált és egyedi csomagolástechnikai megoldásokat alkalmaz.

Ebben a Doroti Pack Kft. készséggel áll a vevői rendelkezésére.

(x) Doroti Pack Kft.