Kezdőlap > Iparág > Élelmiszer > Az Omron kollaboratív robotok növelik a CLECA hatékonyságát
ÉlelmiszerIndustrial robotIparágMachine

Az Omron kollaboratív robotok növelik a CLECA hatékonyságát

OMRON TM12-es Cobotokkal automatizált raklapkezelési folyamat

Az olasz élelmiszeripari vállalat, a CLECA SpA, nemrég automatizálta néhány folyamatát az OMRON-tól származó Cobotok segítségével, ami nagyobb termelékenységet eredményez a csomagolási részlegen.

A CLECA 1939-ben alakult Olaszországban, és azóta kreatív, ételekkel kapcsolatos megoldásokat fejleszt ki, amelyek révén a vállalat kiváló minőségű termékeinek köszönhetően az élelmiszeriparban referenciaponttá vált. Sikerének kulcsa az innovatív termékek és a nagyszerű klasszikusok keveréke, ahogy azt az S. Martino pudingja is mutatja.

A vállalat nemrégiben úgy döntött, hogy javítja karbantartási és szállítási műveleteit azáltal, hogy növeli a San Martino dall’Argine-i főüzemében található teljes csomagolási részleg termelékenységét. Ennek egyik lényeges eleme két kollaboratív robot bevezetése volt.

Cobotok segítik a CLECA -t az előrejutásban

A CLECA csomagolási folyamatainak felülvizsgálatát követően úgy döntött, hogy az OMRON TM12 típusú Cobotokat a csomagolósor végén, raklapkezelő alkalmazásban helyezi üzembe. Ezt a döntést nagyon jól fogadták a szalagmunkások, akik hamar észrevették, hogy munkakörülményeik egyértelműen javultak. Csökkent az ismétlődő műveletek mértéke (mivel ezeket a gépre ruházták át), valamint javult a folyamatváltási idő is.

A CLECA-nál a Cobotok bevezetése egybeesett az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó kulcsfontosságú automatizálási megoldások bevezetésével, beleértve a gyár gyártásvégrehajtási rendszeréhez (MES) való csatlakozást és az azzal való kapcsolódási pontot. A kollaboratív cella és az üzemben lévő gépek integrációját a CLECA San Martino dall’Argine-i üzemében lévő különböző OMRON programozható logikai vezérlők közötti Ethernet kommunikáció tette lehetővé. A Cobotok alkalmazásával elért termelékenység- és folyamathatékonyság-növekedés, valamint a közvetett költségek csökkenése lehetővé teszi a CLECA számára, hogy a kollaboratív cella kezdetétől számított kevesebb mint egy éven belül megtérüljön a beruházás.

forrás: omron.hu 2020.10.08