Érdekességek
Kezdőlap > Machine > Barcode - RF-ID > Ingyenessé teszi a közvetlen PDF-nyomtatást a Zebra Link-OS 6.3-as verziója
Barcode - RF-IDCoding marking labellingControllsMachineVezér

Ingyenessé teszi a közvetlen PDF-nyomtatást a Zebra Link-OS 6.3-as verziója

A keretrendszer új verziójával frissített nyomtatókra ingyenesen letölthető PDF Direct emulációs appot idén a Java alkalmazások natív futtatása fogja követni a Zebra Link-OS 7.0 megjelenésekor.

Mostanáig a címkenyomtatók nem tudták közvetlenül kinyomtatni az Oracle, SAP és más ERP rendszerekben létrehozott PDF fájlokat, a vállalatoknak ehhez valamilyen köztesszoftverre is szükségük volt. A Zebra PDF Direct emulációs alkalmazásával azonban a Print DNA integrációs szoftvercsomaggal telepített nyomtatók middleware közbeiktatása nélkül is fogadják és kinyomtatják ezt a népszerű fájlformátumot.

A PDF Direct a köztesszoftverek és meghajtóprogramok kiiktatásával lényegesen egyszerűsíti a nyomtatási környezetet, de talán ennél is fontosabb, hogy az ERP rendszerben kívánt méretben létrehozott PDF fájlokat már nem kell átméretezni a nyomtatáshoz, ami korábban ronthatta a vonalkódok minőségét, és problémákat okozhatott szkennelésük során. További előny, hogy a PDF formátumban létrehozott címkéket a vállalatok más dokumentumokhoz hasonlóan archiválhatják, és könnyebben visszakereshetik újranyomtatáshoz.

Míg kezdetben választható, fizetős opcióként kínálta a Zebra a PDF Direct emulációs appot, az a Link-OS 6.3-as, új verziójával frissített, Print DNA szoftvert futtató nyomtatókra immár ingyenesen letölthető a gyártó oldaláról, a nyomtatómodell nevének (például ZT411 vagy ZQ620) megadásával. Az újonnan megjelenő nyomtatómodellekre pedig a gyártó már előre telepíteni fogja a PDF Direct appot.

Ingyenes frissítésként érhető el a Zebra support oldalán a Link-OS 6.3 is, amelynek letöltéséhez szintén meg kell adni a telepíteni kívánt nyomtató modelljét. Az új verzió a PDF Direct mellett számos más fejlesztést is tartalmaz, többek között javítja a nyomtatók energiagazdálkodását, így például lemerülő akkumulátor mellett és alacsony hőmérsékleten is következetes nyomatminőséget biztosít, illetve megakadályozza a nyomtatók korai leállását, feltöltésüket pedig megbízhatóbbá teszi. A keretrendszer frissítését a nyomtatókon a Zebra Z-Downloader segédprogramja is megkönnyíti.

A Link-OS keretrendszerre a vállalatok alkalmazásokat készíthetnek, amelyekkel a nyomtatók közvetlenül és biztonságosan kapcsolódnak felhőalapú appokhoz nyomtatás, felügyelet céljából, a szervezet átfogó adatgyűjtő platformjának részeként. Idén ez még könnyebbé válik, mivel előzetes információink szerint a 2021 harmadik negyedében érkező új főverzión, a LinkOS 7.0-n már a Javában írt alkalmazások is natívan futtathatók lesznek a nyomtatókon.

További információ: IBCS Hungary

(x)