Kezdőlap > Iparág > Ergonómia – Gigant módra
IparágMachinePackaging machineSzolgáltatásTransportation

Ergonómia – Gigant módra

A Bécsi székhelyű az ergonómiát tudatosan használó Gigant csomagolástechnikai megoldásokat beszállító cég a Facebook portálon indított egy kampányt: ” Ergonómia – a Hónap tippje” címmel. Itt havonta egy-egy ötlettel lehetett bárki által jelentkezni, a cég pedig gyakorlati tanácsokat adott. Ezzel párhuzamosan a cég honlapján is jelentek meg információk.

Rupert Melkus szerint, a csomagolási folyamatokra a Gigant által naprakész megoldásokat kínálnak ebben a témában.

A márciusi hónapban pl. a kampány kifejezetten a „Csomagolóállomások ergonómiája” témakörben volt aktív. Az olvasók havonta kaphatnak egy-egy érdekes tippet, hogyan tudják a csomagolóállomások ergonómiáját ideálissá tenni.

Hogyan lehet könnyíteni a dolgozók terhelését a csomagolási folyamat alatt? Új csomagolósort kell beszerezni, vagy a már meglévőt egy kis átalakítással konformmá lehet tenni a szabályoknak? Képesek-e vajon a dolgozók is alkalmazkodni ezekhez az új helyzetekhez?

A kampány kezdeményezője, Rupert Melkus technikai projektmenedzser volt. Ő az a cégnél, akit ha a partnerek megkívánják azonnal be tudnak vetni a különféle optimalizálási folyamatokba, különösen azoknál a cégeknél, ahol meg van a hajlandóság a dolgozók munkakörülményeinek is az optimalizálására.

 „Ahhoz, hogy a termelésben létrejött értékek, károsodás nélkül, tisztán érkezzenek meg a felhasználókhoz, minden felhasznált technológiának bele kell illeszkednie, egy egységes csomagolóállomás rendbe, azért, mert néha ezek a folyamatok csak kevésbé, vagy egyáltalán nem automatizálhatók. Emiatt a folyamatban résztvevő személyek munkavégzési körülménye nagyon fontos!” – mondja Rupert Melkus.

A cég által felvázolt lehetőségeke között szerepelnek, az állítható asztalmagasságok használata, a világítás optimalizálása, – elhelyezésre és megvilágítási erősségre -, a termékek megfogásának helyes pozíciójára ugyanúgy, mint a folyamatban résztvevő többi munkatársak elhelyezése, egyáltalán az egész folyamat megtervezése.

Újra és újra világossá vált: Az ergonómikus csomagolóállomás egy olyan munkaállomás, ahol egyedileg lehet igazítani a fizikai paramétereket, a dolgozók igényei szerint. Ez a valóságban sok változtatható elem beépítését jelenti, hogy ideálisak lehessenek a termelési körülmények.

forrás: gigant.at 2017.04.06