Kezdőlap > Machine > Coding marking labelling > Milyen gumihenger szükséges a tabletta vagy cukorka nyomtatáshoz?
Coding marking labellingDesignÉdesiparGyógyszerIparágMachinePackagingPackinfoPacknology

Milyen gumihenger szükséges a tabletta vagy cukorka nyomtatáshoz?

Az RW Hartnett gumihengerek a nyomtatási folyamat fontos alkatrészét képezik, és olyan gépeken használják őket, mint a Delta nyomdagép, az IBM gépek, a Modell C nyomtató és a H-track nyomdagép. Ezek a gépek közvetlenül a tablettákra, kapszulákra, softgélekre vagy cukorkákra nyomtatnak. A gumihengerek átveszik a festéket a nyomóformahengerről, és közvetlenül a termékre nyomják rá azt. Az alkalmazott gumihengerek típusa a termék alakjától és szerkezetétől vagy felületétől függ.

A durométer szám a gumi keménységét adja meg, a durométer skála +/- toleranciával rendelkezik . Minél alacsonyabb a szám, annál lágyabb a gumi, minél nagyobb a szám, annál keményebb a gumi.

Az általános elv az, hogy a gumihenger típusa függ a termék alakjától, anyagától és a felületének érdességétől. A gumihengerek a tablettanyomtatókban vannak elhelyezve, hogy a festéket a tabletta, a softgél vagy a kapszula felületére vigye át. Például ha egy termék kerek vagy egyenetlen alakú, akkor a legvalószínűbb, ha egy puhább gumihengert kell alkalmazni, olyat mint pl. mint a rózsaszín vagy a zöld, mivel a durométer értékük alacsonyabb. Ha egy terméknek simább felülete van, akkor az a gumihenger amelynek magasabb a durométer értéke, mint a Piros a szilikon, a nyomtatás során jobb eredményt nyújt.

forrás: rwhartnett.com 2018.10.23