Érdekességek
Kezdőlap > Packinfo > Environment > A Henkel 50%-kal csökkenti a szűz fosszilis alapú műanyag felhasználást
EnvironmentIparágPackinfoVegyipar

A Henkel 50%-kal csökkenti a szűz fosszilis alapú műanyag felhasználást

A Henkel fokozza a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, és további ambiciózus csomagolási célokat tűzött ki 2025-re a körforgásos gazdaság előmozdítása érdekében. Addigra a Henkel csomagolásának 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható* lesz, és a vállalat 50%-kal csökkenti fogja a szűz fosszilis alapú műanyagokat fogyasztási cikkei csomagolásában. Ezenkívül a Henkel hozzá kíván járulni ahhoz, hogy elkerüljük a műanyag hulladékok környezetbe jutását.

Globális fogyasztási cikkekkel foglalkozó vállalatként a Henkel a körforgásos gazdaság előmozdítását kívánja támogatni – ami azt jelenti, hogy a csomagolóanyagok, amíg csak lehet, a gazdasági ciklusban maradnak és nem kerülnek a környezetbe. A Henkelnél már számos előrelépés történt a fenntartható csomagolás területén. Például a vállalat tovább növelte az újrahasznosított műanyag részarányát a csomagolásában, és számos Henkel termék csomagolása már 100%-ban újrahasznosított anyagból készül. Új, ambiciózus csomagolási stratégiájával a Henkel arra törekszik, hogy fenntartható forrásokból származó anyagokat használjon, és okos tervezés alkalmazásával zárja a kört

„A csomagolás és a műanyag a világ minden táján minden eddiginél jobban felhívta a nyilvánosság, a kormányok és a vállalkozások figyelmét – a környezetben végződő műanyag hulladék az egyik legnagyobb globális kihívás. A megoldások keresése már folyamatban van, és csomagolási szakértőink intenzíven dolgoznak ambiciózus céljaink elérésén. A további előrelépés és a körforgásos gazdaság előmozdítása érdekében szorosan együttműködünk partnereinkkel az egész értéklánc mentén” – mondta Sylvie Nicol, a Henkel Humán Erőforrások részlegének alelnöke és a Henkel Fenntarthatósági Tanácsának elnöke.

Új csomagolási célok 2025-re: 100 / 50 / Nulla

A Henkel fenntartható csomagolás iránti elkötelezettségét új, még ambiciózusabb célok erősítik:

  • 100 százalékban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható*: 2025-re az összes csomagolóanyag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz; a vállalat ma már 85 százaléknál jár. A fő cél az egyes csomagolási kategóriákra jellemző újrahasznosítási nehézségek leküzdése – például többrétegű rugalmas vagy fekete csomagolási megoldások bevezetésével. A Henkel olyan, országokon átívelő partnerségek keretén belül foglalkozik ezekkel a kihívásokkal, mint például a CEFLEX (Körkörös gazdaság a rugalmas csomagolásért), egy több mint 130 vállalatból és szervezetből álló konzorcium, amelynek célja a rugalmas csomagolás újrahasznosítása.
  • 50%-kal kevesebb fosszilis műanyag: A Henkel 50%-kal csökkenti a fosszilis forrásokból származó szűz műanyag mennyiségét a Beauty Care és a Laundry & Home Care üzletágakban – a csomagolás mennyiségének csökkentésével, a fogyasztási cikkek csomagolásában az újrahasznosított anyag arányának világszerte több mint 30%-os növelésével és bioalapú műanyagok felhasználásával.
  • Hulladékmentesség: A Henkel segíteni akar annak megakadályozásában, hogy a hulladék a környezetbe kerüljön. Ezért a vállalat támogatja a hulladékgyűjtési és újrahasznosítási kezdeményezéseket, innovatív megoldásokba és technológiákba fektet be a zártláncú újrahasznosítás előmozdítása érdekében. Erre példa a Henkel hosszú távú partnersége a Plastic Bank társadalmi vállalkozással vagy a vállalat tagsága a globális Alliance to End Plastic Waste (Szövetség a Világ Műanyaghulladékainak Megszüntetésére) szervezetben. Ezenkívül a Henkel célja, hogy támogassa fogyasztóit a termékek felelősségteljes használatában és ártalmatlanításában. A vállalat évente több mint 2 milliárd fogyasztót kíván elérni az újrahasznosításról és a hulladék helyes ártalmatlanításáról szóló célzott információk biztosításával, például a csomagoláson elhelyezett speciális ikonokkal.

További információ elérhető: https://www.henkel.hu/fenntarthatosag/fenntarthato-csomagolas

A Henkelről

A Henkel világszerte kiegyensúlyozott és változatos portfólióval működik. Az erőteljes márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően a társaság vezető pozíciókat foglal el három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztási cikkek terén. A Henkel Adhesive Technologies üzletága globális vezető szerepet tölt be a ragasztók piacán – valamennyi iparági szegmensben, világszerte A Henkel Laundry & Home Care és a Beauty Care üzletágaival számos piacon és kategóriában vezető szerepet tölt be, szerte a világon. Az 1876-ban alapított Henkel több mint 140 éves sikert tudhat maga mögött. A Henkel 2019-ben több mint 20 milliárd euró árbevételt és több mint 3,2 milliárd euró korrigált üzemi eredményt ért el. A Henkel világszerte több mint 52 000 embert foglalkoztat – lelkes és sokszínű csapat, amelyet erős vállalati kultúra, a fenntartható érték létrehozásának közös célja és azonos értékek egyesítenek. Mint a fenntarthatóság terén elismert vezető vállalat a Henkel számos nemzetközi indexben és rangsorban az első helyet foglalja el. A Henkel elsőbbségi részvényeit a német DAX tőzsdeindexben jegyzik. További információért kérjük, látogasson el a Henkel angol nyelvű honlapjára: www.henkel.com.

forrás: henkel.com 2020.04.22