Kezdőlap > Actuality > Következő szintre lép a technológiai modernizáció
ActualityBarcode - RF-IDEventsInspectionMachine

Következő szintre lép a technológiai modernizáció

A járványhelyzet több területen, így például a távmunka vagy a videó kommunikáción alapuló kapcsolattartásban, a virtuális boltokban történő termékvásárlásban és a kiszállításban is felgyorsította a digitális modernizációt.

 

Az IBCS Hungary a 2021. március 25-én kezdődő éves webinár sorozatában rendszeres betekintést nyújt azokba a komplex modernizációs forgatókönyvekbe, amelyekkel az ipar, a gyártási folyamatok, raktározás, szállítmányozás, kis- és nagykereskedelem, közműszolgáltatások és az egészségügyi szektor részére biztosít – akár 70% vissza nem térítendő pályázati támogatás bevonásával – skálázható, terheléstűrő, az áru- és alapanyag áramlást nyomon követő, hatékony rendszereket. Ezekbe a speciális, nagy hibatűrést és folyamatos üzemet kívánó ellátólánci környezetekbe szánt mobileszközök és megoldások üzleti hozadékait mutatja be az üzleti felhasználók és döntéshozók számára.

A gazdaság újranyitásával, az ellátási láncok újraélesztésével és a folyamatok fokozatos helyreállításával a tűzoltás-jellegű feladatok helyét átveszi majd az előretekintő üzleti tervezés. – hangsúlyozza Both Károly, a cég üzletfejlesztési vezetője. Az egyénre szabott segítség nyújtással az IBCS iránymutatást ad abban, hogy az innovatív technológiára épülő modernizációs megoldásoknak a meglévő vállalatirányítási rendszerekhez történő illesztésével hogyan érhető el jelentős eredményesség-növekedés az egyes felhasználói szegmensekben. Az év során bemutatásra kerül továbbá az is, hogy a blockchain-alapú technológiai fejlesztéseknek köszönhetően hogyan lehet segíteni abban, hogy az ügyfelek minél közelebb kerüljenek a vevőikhez: egyrészt szorosabb ellenőrzést gyakorolhassanak a termékeik és szolgáltatásaik azonosítására, nyomon követésére és ezáltal a minőségére, másfelől megspórolhassák a közvetítői felárakat, hogy a saját nyereségességüket javítsák, adott esetben kedvezményeket biztosíthassanak.

Számos modernizációs lehetőség körbe járásával az IBCS választ ad arra, hogy hogyan lehet kiváltani automatizálással a rutinszerű raktározási, logisztikai, gyártási és nyomon követési feladatokat. Ennek eredményeképp a humán munkaerő valódi, összetett problémák megoldására, a vevők magas szintű kiszolgálására és a kapcsolattartás minőségére koncentrálhat. Eszközleltár, valós idejű helymeghatározás, hangvezérelt raktározás, szoftveres termékazonosító címke tervezés, vállalati mobileszköz menedzsment és még számos innovatív megoldás képezi az IBCS Hungary portfólióját, amelyek segítségével eredményes választ adnak ügyfeleik üzleti kihívásaira.

((alcím)) 2021 üzleti kihívása: mobil operációs rendszer választás

Miért váltanak operációs rendszert a mobil adatgyűjtő eszközparkjukat frissítő vállalatok? Habár a Microsoft Windows CE és Windows Mobile alapszoftvere életciklusának végéhez ért, azonban ennél nyomósabb üzleti érvek is szólnak az Android mellett, amelyeket üzleti, gazdaságossági és információ-technológiai szempontok alapján világítunk meg.

A fizikai és a digitális világot egybefonó dolgok internetét (IoT) mobil eszközök, beágyazott szenzorok, szoftverek, hálózati szolgáltatások alkotják, amelyek valós időben gyűjtenek és továbbítanak adatokat az eszközök és környezetük állapotáról, valamint a folyamatokban bekövetkező változásokról, eseményekről. A legtöbbször felhő-alapú alkalmazások ezeket az adatokat a fejlett analitika, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia technológiáival akár valós időben elemzik, lehetővé téve az azonnali válaszadást, a hatékonyságot fokozó és az emberi hibázás kockázatát csökkentő automatizálást. Az adatgyűjtéshez és megjelenítéshez szükséges, speciális követelményeket támasztó környezetbe szánt mobil eszközöket vállalatok és szervezetek széles köre használja megannyi területen a különféle iparágaktól kezdve a szállítmányozáson, a kereskedelmen, a közműveken és az egészségügyön át a rendészetig és a honvédelemig.

Az ökoszisztéma rendkívül népes és sokszínű, a szerteágazó felhasználói igények is folyamatosan változnak. A piac fejlődése szempontjából kulcsfontosságú az együttműködés, az Android operációs rendszer pedig ehhez a legjobb platformot adja. Jól tükrözik ezt az Android már ma is elsőszámú vállalati informatikai lábnyomának további növekedését előrevetítő piaci prognózisok is. A VDC Research jelentése szerint például 2 éve a gyártók már több, Androiddal telepített strapabíró mobil eszközt szállítanak, mint az összes többi operációs rendszerrel együttvéve, és piaci szegmensük 2022-ig további 28,1 százalékkal fog bővülni.

Egy korábbi felmérésében a VDC Research azt is megállapította, hogy a vállalatok 56 százaléka mobileszköz-parkjának frissítésére készül, de a megkérdezett vezetők mindössze 35 százaléka mondta, hogy ezt elsősorban azért tervezte, mert a Microsoft egykori mobil operációs rendszereinek támogatása 2020 januárjára teljesen megszűnt.

Android alapú mobil eszközökre váltanak a raktárkezelés, a logisztika, a szállítmányozás, az értékesítés és a karbantartás terén folyamataikat digitalizáló és automatizáló vállalatok, és ez a lépés még soha nem volt annyira indokolt, mint napjainkban. – hangsúlyozza Melis Zoltán, az IBCS Hungary ügyvezetője. Az Android dinamikusan fejlődő, modern operációs rendszer, amelyet a világ legnépesebb fejlesztőközössége támogat, folyamatosan jelennek meg benne az innovatív alkalmazásokat életre hívó, fejlett technológiai képességek. Bár az üzlet digitális átalakulásával a működést dokumentáló, az adatokat eltároló és őrző alaprendszerek (ERP, WMS, CRM) továbbra sem veszítenek jelentőségükből, és a vállalatok ezeket is korszerűsítik, a figyelem ma a peremhálózatra, az IoT-ra irányul, mivel az itt keletkező adatok azonnali megragadása és értelmezése adja a valós idejű válaszadás és előrejelzés képességét, amelyet a digitális gazdaságban egyetlen szervezet sem nélkülözhet.

Mindehhez az Android alapú eszközök a legújabb vezeték nélküli és mobil hálózati – például Wi-Fi 6 és 5G –, valamint kül- és beltéri valós idejű helymeghatározó szolgáltatásokkal (GPS és RTLS), beépített szenzorokkal és felhasználóbarát kezelőfelülettel biztosítják a fejlett funkcionalitást a nyílt forráskódú Android operációs rendszer támogatásával, amelyet a vállalatok biztonságosan integrálhatnak és hatékonyan menedzselhetnek, karbantarthatnak informatikai környezetükben, a rá épülő alkalmazásokkal és az egyre szigorodó információ-biztonsági előírásokkal együtt. Az élő webinár sorozat alkalmával az IBCS Hungary szakképzett kollégái és vendégelőadói már megvalósult gyakorlati példákon keresztül mutatják be a modernizáció különböző állomásait!

(x) IBCS