Kezdőlap > Machine > Industrial robot > Az OMRON bemutatja az újgenerációs i4H SCARA robotsorozatot, amely a legnehezebb rakományok mozgatására is alkalmas
Industrial robotMachine

Az OMRON bemutatja az újgenerációs i4H SCARA robotsorozatot, amely a legnehezebb rakományok mozgatására is alkalmas

A robusztus i4H SCARA robot akár 15 kg-os rakományokat is képes kezelni, és kivitelének köszönhetően könnyen beépíthető a gyártósorba.

Az OMRON legújabb ipari robotja, az új i4H SCARA kifejezetten azzal a céllal került kifejlesztésre, hogy a tömeges szintű testreszabás követelményeinek megfelelve lehetővé tegye a gyártók számára, hogy rendkívül változatos termékeket gyártsanak kis mennyiségben, hogy különféle árucikkek széles skáláját kínálhassák. Az i4H SCARA a nemrégiben bemutatott, könnyebb igénybevételre tervezet i4L SCARA robotot követően került piacra.

Az i4H egyedi kialakítása olyan tulajdonságokkal büszkélkedik, amelyekről azonnal az OMRON által képviselt első osztályú minőség és innováció jut az eszünkbe. Az OMRON saját fejlesztésű, közvetlenül a robotkarhoz csatlakozó EtherCAT moduljának beépítésével nagyban leegyszerűsödött az összetett eszközök kialakítása. Az újgenerációs, beágyazott vezérlőtechnológiának köszönhetően kisebb a helyigény, és kevesebb karbantartás szükséges. Sőt, az i4H beépített, azonnali használatra kész, interaktív karbantartási funkciót is kínál. Az i4H SCARA nagy sebessége és kimagasló pontossága lehetővé teszi az alkatrészek precíz és megbízható összeszerelését.

„Napjaink globális gazdaságban a COVID-19 hatása tagadhatatlan. Szigorú fizikai távolságtartási követelmények és biztonsági protokollok léptek érvénybe a gyártási tevékenységek minden terén. A testreszabott gyártósor iránti igény még sosem volt ennyire fontos. Az i4H kulcsfontosságú szerepet játszik a munkafolyamat automatizálásában, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a dolgozók a megkövetelt távolságot betartva más feladatokra összpontosíthassanak” – mondta Motohiro Yamanishi, az OMRON ipari automatizálásért felelős vállalata által folytatott robotikai üzletfejlesztési projektjének vezérigazgatója.

„Az OMRON i4H SCARA robotja megfelel a megbízhatósággal szemben támasztott követelményeknek, megállás nélkül, gyorsan és pontosan kezeli a nehéz rakományokat. Az i4H ideális kiegészítője a gyártósornak az olyan alkalmazások esetében, mint például a raklapkezelés és a gépi berakodás az élelmiszer- és italgyártás területén” – mondta Tom Mathias, az OMRON ipari automatizálási üzletágához tartozó és a gyártóipar számára robotikai és biztonsági megoldásokat kínáló vezető szolgáltató, az OMRON Robotics and Safety Technologies, Inc. elnök-vezérigazgatója.

Az i4H SCARA néhány főbb jellemzője:

Nagyobb rakományok: az OMRON i4H SCARA robotja a nehéz, akár 15 kg-os rakományokkal is képes megbirkózni. Ezek a nagyobb rakományok mindennaposak az olyan alkalmazási módoknál, mint a gépi be- és kirakodás, a raklapkezelés, valamint a tárgyfelszedés és -elhelyezés. Az i4H ideális az autóiparban, az élelmiszer- és italgyártásban, valamint a fogyasztói ágazatban tevékenykedő vállalatok számára.

Tökéletesen beépíthető a meglévő gyártósorokba: az OMRON EtherCAT-es csatlakoztathatósága lehetővé teszi a más automatizálási eszközökkel való szinkronizálást. Ez megkönnyíti azokat az összetettebb összeszerelési, beillesztési és szerelési folyamatokat, amelyek nagy fokú pontosságot és komolyabb kapacitást követelnek; a képfeldolgozó beépítésével pedig biztosított a minőségellenőrzés. Ráadásul az i4H a legkülönfélébb konfigurációkban kapható, így bármely munkacellába beilleszthető.

Az üzemidő maximalizálása: a felhasználók számára a legjobb beépített, interaktív karbantartási funkciók állnak rendelkezésre, amelyekkel felügyelhetők és csökkenthetők a nem tervezett leállások. A hibaelhárítást most először egy beépített kijelző is megkönnyíti. Az i4H robotot a világ első állapotinformációs jelzőfényével is ellátták. A felhasználó ennek köszönhetően megfelelő lépéseket tehet mindössze annak alapján, hogy megfigyeli a roboton kijelzett színt.

Kiegészítő funkciók:

  • Max. 15 kg-os teherbíró képesség
  • 650 mm-es, 750 mm-es és 850 mm-es mozgástartomány
  • Szabványos 210 mm-es vagy hosszú, 410 mm-es szárral ellátott változat
  • Mindhárom modell padlóra, falra*, vagy megfordítva a mennyezetre szerelhető
  • EtherCAT és Ethernet* kompatibilis programozás
  • A világ első állapotinformációs jelzőfényei
  • Interaktív karbantartási funkciók*

*2021-es nyári kiadás

forrás: omron.hu 2021.03.04

A nagyobb teherbírással és a rövidebb ciklusidőkkel többet hozhat ki gyártási folyamataiból