csütörtök, március 14, 2024
Érdekességek
Kezdőlap > Actuality > A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét
ActualityCompany newsHRIndustrial robotMachinePackinfo

A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét

A Teradyne, Inc. (NASDAQ: TER) ma bejelentette, hogy Kim Povlsent nevezték ki az Universal Robots elnökévé. A dán Povlsen a csúcstechnológián és kereskedelmi szempontokon alapuló globális vezetői tapasztalatot hoz a vállalathoz, és a Universal Robots-ot a növekedés és az innováció következő szakaszába fogja vezetni. Kinevezése megerősíti a Teradyne elkötelezettségét az Universal Robots dán kötődése iránt, és annak szerepét a helyi robotikai közösség további fejlesztésében. Kim az új szerepkörben március 21-én kezdi meg a munkát a Universal Robotsnál.

“Örömmel mutatom be Kim Povlsent az Universal Robots új elnökeként” – mondta Greg Smith, a Teradyne Ipari Automatizálási Csoportjának elnöke és az Universal Robots megbízott elnöke. „Kim fantasztikus eredményekkel és háttérrel rendelkezik, amelyben ötvözte a dinamikus ügyvezetést, és a robotika iránti hatalmas szenvedélyét. Kimmel a fedélzetén a Universal Robots készen áll arra, hogy megerősítse vezető szerepét az együttműködésen alapuló robotika globális piacán. Kim vezetésével felgyorsíthatjuk a kobotok új alkalmazási területeinek és azok piacának a növekedését. A Universal Robots az egyik első vállalat volt Odense robotikai innovációs központjában, és globális ügyfeleink elismerik ezt az innováción és minőségen alapuló dán örökséget. Nagyon örülök, hogy van egy dán ügyvezetőnk, aki az eredményeinkre építve támogathatja robotikai központunk és odensei központunk további fejlesztését. “

Kim különféle üzleti és technológiai vezetői szerepet töltött be egy energiagazdálkodással és automatizálással foglalkozó globális vállalatnál, a Schneider Electricnél. Legutóbb stratégiai és technológiai alelnökként, egy több milliárd dolláros globális szervezet technológiai stratégiájáért és annak végrehajtásáért volt felelős. Kim Aarhusban, Dániában él, és a Dél-dániai Egyetemen szerzett informatikai és beágyazott rendszermérnöki diplomát. Az egyetem végzősei között van a neves Odense robotikai közösség számos újítója és üzleti vezetője.

“Lenyűgöz az Universal Robots” – mondta Kim. „Számomra a vállalat az innováció és a lehetőségek csúcsát jelenti, és nagyon örültem, hogy felkértek erre ez az egyedülálló vezetői szerepre. A vállalat nemcsak az együttműködésen alapuló robotok kategóriájában játszott úttörő szerepet, hanem a partneri technológiai megoldások ökoszisztémáját és hatalmas globális disztribúciós hálózatot is létrehozott az ügyfelek kiszolgálására, változatos ipari automatizálási igényeik szerint. Ezen felül arra is lehetősége van, hogy az automatizációt alapvetően átalakítsa a világgazdaság egészében. Nagyon várom, hogy együtt dolgozzak a vállalat nagyszerű szakemberivel, tanulhassak tőlük és részesei lehessek a Universal Robots csapatának”.

A Teradyne-ról

A Teradyne (NASDAQ: TER) magas színvonalú innovációkat, mint például intelligens eszközöket, életmentő orvosi berendezéseket és adattároló rendszereket gyárt a piacra. A fejlett tesztmegoldásaik biztosítják, hogy félvezetőik, elektronikus rendszereik, vezeték nélküli eszközeik és még sok más a termékük tervezésüknek megfelelően működjenek. Ipari automatizálási kínálatukban együttműködő és mobil robotok találhatóak, amelyek bármely méretű gyártónak javítják a termelékenységét és alacsonyabb költségeket biztosítanak. 2019-ben a Teradyne bevétele 2,3 milliárd dollár volt és ma már világszerte 5500 munkavállalót foglalkoztat. További információkért látogasson le a teradyne.com weboldalra. A Teradyne® a Teradyne Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban is.

A Teradyne Ipari Automatizálási Csoportjáról

A Teradyne Ipari Automatizálási Csoportja 2020-ban alakult, és magában foglalja a Universal Robots-ot, a Mobile Industrial Robots-ot (MiR) és az AutoGuide-ot. Az Ipari Automatizálási Csoport vállalatai innovatív piacvezetők, amelyek együttműködési automatizálási technológiákat alkalmaznak a gyártás és az anyagmozgatás átalakítására.

A Universal Robots-ról

A Universal Robots vállalatot 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy a robottechnológia mindenki számára elérhetővé váljon, ezért olyan kisméretű, felhasználóbarát, elfogadható árú, rugalmas együttműködő robotokat (kobotokat) fejlesztettek, melyekkel biztonságos a közös munka. Mióta az első kollaboratív robotot 2008-ban útjára indították, a vállalat jelentős növekedést tapasztalt a felhasználóbarát kobotok kapcsán, melyeket immár világszerte értékesítenek. A Teradyne Inc. részét képező vállalat központja Dániában, Odenseben található, és az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Oroszországban, Törökországban, Kínában, Indiában, Szingapúrban, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanban és Mexikóban is rendelkeznek leányvállalatokkal és helyi irodákkal. 2020-ban a Universal Robots 219 millió dolláros bevételt produkált. További információért kérjük látogasson el a http://www.universal-robots.com weboldalra.

forrás: sterncom.hu 2021.02.16